BELGA/VERGULT

Politiezone Zennevallei leeft mee met Brusselse politie na dodelijk incident: "Dood van agente Kitty blijft nazinderen bij ons" 

Verschillende politiezones betreuren het nieuws dat een agent stierf na een aanval met een mes aan het Noordstation in Brussel. Ook de politiemensen van politiezone Zennevallei betuigen hun medeleven. Dat korps verloor vijftien jaar geleden agente Kitty Van Nieuwenhuysen in een schietpartij.

Het nieuws van de agent uit Brussel doet politiezone Zennevallei stilstaan bij het overlijden van Kitty Van Nieuwenhuysen en andere incidenten van agressie tegenover politieagenten. Agente Kitty werd in december 2007 gedood tijdens een interventie in Lot bij Beersel. Haar collega Peter Van Stalle raakte zwaargewond. 

Mark Crispel, korpschef van de politiezone Zennevallei, waarvan Beersel deel uitmaakt, reageert bij Radio2 Vlaams-Brabant & Brussel: "Wanneer er weer nieuws is van een agent die overlijdt bij een incident, komt dat hard binnen."

Elk geval van agressie tegenover politieagenten is confronterend

Mark Crispel, korpschef politiezone Zennevallei

Korpschef Crispel betreurt agressie tegen politieagenten: "Jammer genoeg maken we wel vaker zulke incidenten mee", zegt hij. "Dat is niet altijd met de dood tot gevolg, maar er zijn wekelijks gebeurtenissen waarbij onze agenten verwond worden. Dat is elke keer opnieuw confronterend."

Samenkomen

Crispel weet dat een korps na een dodelijk incident nood heeft aan steun: "Nadat Kitty overleden was, kwamen onze politiemensen spontaan naar het commissariaat. Om samen te zijn, maar ook om over het incident te praten." 

Een ingrijpende gebeurtenis zoals deze blijft nazinderen bij onze politiemensen

Mark Crispel, korpschef politiezone Zennevallei

Na vijftien jaar komt het korps nog jaarlijks samen bij de herdenkingssteen van hun overleden collega: "We hebben elk jaar een herinneringsmoment voor Kitty. We komen samen en leggen voor haar een bloemenkrans neer. Zo'n ingrijpende gebeurtenis blijft nazinderen."

"We betuigen ons medeleven aan de collega's van Brussel. Elk incident is er een te veel, en dat is niet goed te praten", besluit Crispel.

Meest gelezen