Staking bij blikjesfabrikant Benepack in Genk is voorbij: voorakkoord door 96 % van de werknemers goedgekeurd

Bij Benepack in Genk is de staking afgelopen. De nachtploeg is gisteravond opnieuw aan het werk gegaan. Een voorakkoord met afspraken over verdere onderhandelingen is bijna door het volledige personeel goedgekeurd. Tegen maart 2023 moet er een definitief akkoord zijn. 

"Er is een voorakkoord dat door 96% van het personeel is goedgekeurd", zegt Raf Dal-Cero van het ABVV. "We hebben een kalender opgesteld om verder te praten over een aantal zaken. We konden niet onmiddellijk een oplossing voor alles  vinden. Het ging ook om zaken die gevoelig lagen bij de directie. Maar tegen 1 maart 2023 willen we wel een volledige overeenkomst hebben. Dat is onze deadline." 

De staking heeft in totaal 7 dagen geduurd en startte vorige week donderdag. De werknemers waren ontevreden omdat er al een hele tijd een dispuut was over de arbeids- en loonsvoorwaarden, pauzes die niet betaald werden, een  toeslag die niet aanvaardbaar was voor het personeel en te hoge werkdruk. 

Maandag opnieuw aan tafel

"Maandag zullen we al opnieuw met de directie aan tafel gaan zitten", zegt Raf Dal-Cero, "om details van het voorakkoord verder te bespreken. Intussen blijft het personeel verder voortwerken."

Meest gelezen