Orange Pictures

Verdachte (25) opgepakt voor poging tot overval op Antwerptrainer: "Tracker onder wagen slachtoffer leidde politie naar verdachte"

De Antwerpse politie heeft een 25-jarige man uit Kapellen gearresteerd, die wordt verdacht van een poging tot overval op Mark van Bommel, de trainer van voetbalclub Antwerp. Voorlopig moet hij in de cel blijven, dat heeft de onderzoeksrechter beslist. De verdachte ontkent de feiten.

De politie van Antwerpen heeft donderdagnamiddag een 25-jarige man uit Kapellen opgepakt op verdenking van een poging tot overval op Mark van Bommel. De trainer van voetbalclub Antwerp werd in de nacht van 24 op 25 oktober in de ondergrondse parking van zijn woning aan het Eilandje in Antwerpen opgewacht door een man met een zaklamp en een vuurwapen. Van Bommel reed daarop snel achteruit met zijn wagen en riep om hulp, waarop de man te voet wegvluchtte.

"Dankzij camerabeelden in de buurt en een tracker die we onder de wagen van het slachtoffer vonden, hebben we uiteindelijk de 25-jarige verdachte gevonden", vertelt Kristof Aerts van het Antwerpse parket. "De onderzoeksrechter heeft de verdachte vandaag aangehouden."

Verder onderzoek naar reden van overval

Momenteel ontkent de verdachte nog elke betrokkenheid. Of de verdachte het gemunt had op de Porsche Panamera van Van Bommel, is dus nog niet geweten. "Dat moeten we nu nog verder onderzoeken", laat Aerts nog weten. 

Meest gelezen