De Lindenlei is een populaire straat in Mortsel om te wonen. © Filip Spoelders

WONEN IN MORTSEL. “Door de bereikbaarheid en mobiliteit is de Antwerpse zuidrand niet goedkoop”

Mortsel -

Naranjo Decamps is oprichter van Habicom in Mortsel. Ondertussen heeft hij met meer dan twintig medewerkers en zes kantoren een ideaal zicht op de vastgoedtrends in Antwerpen en de zuidrand.

Filip Spoelders

Wat is de goedkoopste straat/wijk in de gemeente, en waarom?

“Het is een algemeen feit dat grote steenwegen iets lagere prijzen halen dan kleine woonstraten. Dat is niet anders in Mortsel, waar op de Krijgsbaan de prijzen lager liggen. Ik vind dat onterecht, aangezien zij achteraan meestal mooie tuinen hebben en vooraan uitkijken op een groene berm waar vroeger een spoorweg liep. Mortsel en in één trek de ganse Antwerpse zuidrand is geen goedkope regio. Dat heeft alles te maken met onze bereikbaarheid en mobiliteit.”

Wat is de duurste straat/wijk, en waarom?

“We hebben in Mortsel veel mooie straten die het bijzonder goed doen en waar de prijzen tot 30% hoger liggen dan in andere straten. De Nieuwelei, de Floralaan, de Grotenhof en de Lindenlei zijn de koplopers. Als wijk presteert Dieseghem de hoogste verkoopprijzen. Vanuit de woonwijk raak je vlot in Antwerpen of Brussel omdat je niet heel Mortsel moet doorrijden.”

Naranjo Decamps richtte Habicom in Mortsel op. © RR

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt?

“Na corona hebben we gekke prijzen zien passeren. Een uitschieter was een half open bebouwing in Mortsel die voor meer dan 1 miljoen euro is verkocht.”

Welke soort woningen zijn het populairst in de gemeente?

“In Mortsel vind je nog bijzonder mooie pareltjes van huizen zoals de cottages in de Ridder van Ranstlei bijvoorbeeld maar ook de statige herenhuizen en art deco woningen zijn bijzonder populair. We merken in Mortsel een grotere vraag naar woningen met een tuin. Veel jongere kandidaat-kopers trekken naar de kleine stad Mortsel in plaats van Antwerpen omdat we hier een groot aanbod van woningen met een tuin kunnen aanbieden.”

“Wat verwacht je van de huizenmarkt in je gemeente in 2023?”

“Mortsel is al jaren koploper in de categorie ‘hoogste bevolkingsdichtheid van Vlaanderen’. Er wonen hier 3.362 Mortselaren per vierkante kilometer, wat veel is. De vraag naar vastgoed blijft dan ook groot. De verkoop en verhuur zal in 2023 dan ook niet dalen eveneens als de vastgoedprijzen. De prijzen beginnen wel te normaliseren. De laatste twee jaar hebben we amper panden onder de vraagprijs verkocht. Nu komt er stilaan terug ruimte voor onderhandeling wat een voordeel is voor de kopers. De stijgende rentes en de forse stijging van materialen voor een renovatie liggen hier mee aan de basis.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Woonvragen