Banksy maakt kunstwerk op verwoest gebouw in Oekraïne

De Britse streetart kunstenaar Banksy heeft vrijdagavond op zijn Instagram-account beelden getoond van een werk op een vernield gebouw in de Oekraïense stad Borodjanka.

Banksy maakte het werk op een vernield gebouw in de deels verwoeste stad Borodjanka, een voorstad van Kiev. Dat is toch af te leiden uit zijn post op Instagram, waar hij alleen de plaatsnaam vermeldt. De publicatie op zijn account geldt traditioneel als teken dat Banksy bevestigt dat een kunstwerk van hem is. 

Het kunstwerk laat op een grijze muur een meisje zien, dat op de brokstukken een handstand maakt. Borodjanka kon snel na de invasie van Rusland bevrijd worden. 

BEKIJK - Kunst van Banksy in oorlogsgebied:

Videospeler inladen...

Ook in het verleden is de beroemde artiest naar oorlogsgebieden afgereisd, onder meer naar de Westelijke Jordaanoever. De identiteit van de kunstenaar is nog altijd onbekend.

Vorige week dook een werk op in de hoofdstad Kiev in de stijl van Banksy, maar dat werd niet geverifieerd. In de buurt van Majdan, het Onafhankelijkheidsplein, zijn op betonnen barricades twee kinderen getekend die op een wip lijken te spelen.

2022 Kyodo News

Meest gelezen