Joceline Roose, Ellen Van den Bulcke, Lauren Van de Poel © evdw

WONEN IN STABROEK. “De reputatie van appartementengemeente klopt niet helemaal”

Stabroek -

Poldergemeente Stabroek verliest meer en meer van zijn landelijke karakter. Dat is zeker merkbaar in deelgemeente Hoevenen. Echte villawijken zoals in de buurgemeenten Kapellen en Kalmthout zijn er niet. Aangeboden woningen geraken nog steeds vrij vlug verkocht. Joceline Roose, Leen Geerts en Ellen Van den Bulcke van Vastgoed03 lichten toe.

Wat is de goedkoopste straat/wijk in de gemeente, en waarom?

“We willen geen wijken of straten stigmatiseren. Wel is het zo dat bepaalde straten in de loop der jaren meer kregen af te rekenen met minder positieve evoluties. Een van die straten is de Molenstraat in Hoevenen. Het gaat hier om veelal oudere rijwoningen met een eerder beperkt tuintje. Je auto daar parkeren is geen vanzelfsprekendheid. Deze drukke verkeersas tussen de centra van Hoevenen en Kapellen heeft ook af te rekenen met fileleed, zeker tijdens de spitsmomenten.”

Wat is de duurste straat/wijk, en waarom?

“De duurdere woningen in Stabroek vind je vooral in de Plantinlaan. Zeker de huizen die met hun tuinen grenzen aan het Moretusbos situeren zich in het duurdere marktsegment. De reden is duidelijk. Het groen en de stilte van het nabije bos spelen een belangrijke rol. De gemeente heeft ook een knip aangebracht in de Plantinlaan. Dat zorgt ervoor dat doorgaand verkeer nu wordt geweerd en dat het er nog rustiger is geworden om te wonen.”

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt?

“In het Oud Broek verkochten we een eerder kleine woning voor 650.000 euro. Het was vooral de ligging die hier cruciaal was. Het was een pand met een oppervlakte van twee hectare. Er moest wel rekening worden gehouden met een ernstige beperking, want de woning mocht alleen worden gebruikt voor landbouwactiviteiten.”

Wijk Haesepad ligt goed in de markt. © evdw

Welke soort woningen zijn het populairst in de gemeente?

“Stabroek heeft wel eens de naam om een appartementengemeente te zijn. Als je de gemeente in zijn totaliteit neemt, kunnen we dat zeker niet beamen. Wel is het zo dat in het dorpscentrum en de zijstraten de jongste tien jaar veel appartementen zijn gebouwd. Die blijven in trek. Er zijn volgens mij in de gemeente meer bel-etages dan appartementen. Er is ook veel gesloten bebouwing en het aantal helemaal vrijstaande woningen is dan weer eerder beperkt.”

Wat verwacht je van de huizenmarkt in je gemeente in 2023?

“De vraag naar energiezuinige woningen zit in de lift. Hetzelfde geldt trouwens voor nieuwbouwprojecten. Een trend die we ook vaststellen is dat mensen hoe langer hoe meer een woning kiezen in de buurt van ouders en familie. Dat heeft dan weer te maken met de mogelijkheden om de kinderen op te vangen. Omdat Stabroek grenst aan de haven, verwachten we niet dat de vraag naar woningen volgend jaar zal verminderen.”

(Erik Vandewalle)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Woonvragen