Dat koning Filip zo goed kan kitesurfen, heeft hij te danken aan Frank Vanleenhove
Volledig scherm
PREMIUM
Dat koning Filip zo goed kan kitesurfen, heeft hij te danken aan Frank Vanleenhove © rv/James Arthur

“Frank, is er wind morgen? Ik kan komen”: watersportclub waar koning Filip leerde kitesurfen, opgenomen in lijst van hofleveranciers

Knokke-HeistDe nieuwste hofleverancier van ons land? Dat is geen bakker of chocolatier, maar wél de watersportclubs in Knokke-Heist waar koning Filip al tien jaar komt. Uitbater Frank Vanleenhove (60) leerde de toenmalige prins de kneepjes van het vak en ziet de koninklijke familie nog steeds op regelmatige basis langskomen. En de koning regelt daarbij zélf zijn afspraak, zo blijkt.

  1. DE DAGSCHOTEL. Brasserie Raymond in hartje Brugge, waar toeristen nog in de minderheid zijn: “Bij een verjaardag halen we graag alles uit de kast”
    PREMIUM

    DE DAGSCHOTEL. Brasserie Raymond in hartje Brugge, waar toeristen nog in de minderheid zijn: “Bij een verjaardag halen we graag alles uit de kast”

    Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men nog zelden een restaurant met dagschotel tegen… Maar klopt dat wel? HLN gaat op zoek naar de gezelligste eethuizen waar je bij een goed glas nog een snelle, warme maaltijd kan krijgen. We trokken naar Brasserie Raymond in het centrum van Brugge, waar je tijdens de week van een verfijnde maaltijd kan genieten. Wij vroegen zaalverantwoordelijke Pascal De Zutter en chef-kok Frederik De Vestele naar hun geheim én de belevenissen in hun zaak. “We draaien goed en hebben daar geen toeristen voor nodig.”
    Brugge
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.