Nicolas Maeterlinck

Jong koppeltje dat om het leven kwam bij Condroz Rally samen begraven

In de kerk van Braives, de gemeente in de provincie Luik, hebben honderden aanwezigen de begrafenis bijgewoond van Margaux Remacle (16) en Romain Landeloos (18). De twee jongeren kwamen zondag om in Moha, deelgemeente van Wanze, toen ze werden aangereden door een rallywagen die deelnam aan de Codroz Rally en van het parcours af raakte.

Twee witte kisten in een volle kerk en buiten nog eens 150 mensen die op een scherm meevolgden: onder grote belangstelling vond deze voormiddag de begrafenis plaats van Margaux Remacle (16) en Romain Landeloos (18). Zij kwamen vorig weekend om het leven tijdens de Condroz Rally, toen een rallyauto in Moha van de weg af raakte en in het publiek terechtkwam. Onderzoek moet nog uitwijzen of ze zich in een verboden zone bevonden.

De twee jongeren waren al jaren een koppel. Hun ouders beslisten daarom om de begrafenis samen te organiseren en om hen ook naast elkaar te begraven in de begraafplaats van Geer. Dat gebeurt deze namiddag in intieme kring.

Rallyrijder Emeric Rary, die betrokken was bij het ongeval, stuurde gisteren een communiqué uit waarin hij zijn medeleven uit aan de families en naasten van de overleden jongeren. Hij wenst daar ook spoedig herstel aan de gewonden. Over de omstandigheden van het ongeval kan Rary zich, nu het onderzoek nog loopt, nog niet uitspreken.

BEKIJK - Een massa rouwenden was aanwezig op de begrafenis van Margaux en Romain:

Videospeler inladen...
Nicolas Maeterlinck
Nicolas Maeterlinck
Nicolas Maeterlinck
Nicolas Maeterlinck

Meest gelezen