Thijs Coppens van immobiliënkantoor ERA De Kern. © Jan Van der Perre

WONEN IN HOBOKEN. “De prijsverschillen tussen de panden zijn niet gigantisch groot”

Hoboken -

In Hoboken liggen de prijsverschillen niet gigantisch ver uit elkaar. Dat zegt Thijs Coppens van immobiliënkantoor ERA De Kern. Samen met zijn team is hij actief in de regio rond Hoboken waar er heel wat interessante panden te vinden zijn.

Wat is de goedkoopste straat/wijk in het district, en waarom?

“De goedkoopste wijk van Hoboken is Moretusburg, dat is de wijk rond Umicore, waar er veel industrie te vinden is. Aan de ingang van Moretusburg vind je ook oudere gebouwen die ook een invloed hebben op de prijs. In de omgeving van Moretusburg worden trouwens momenteel woningen onteigend en gaan er ook enkele tegen de vlakte tegen begin 2023.”

LEES OOK. 17 woningen in Moretusburg tegen de vlakte in voorjaar 2023

Wat is de duurste straat/wijk in het district, en waarom?

“In Hoboken zijn de prijsverschillen tussen de panden niet gigantisch groot. Toch merken we dat de panden die in Polderstad verkocht worden iets duurder zijn. Dat ligt vooral aan het groen. Polderstad ligt vlak bij, zoals de naam het zegt, de Hobokense Polder, de rest van het district is iets meer verstedelijkt. Ik vertel er wel graag bij dat die data snel kunnen veranderen. We monitoren de hele regio, maar wie weet krijgen we volgend jaar misschien een totaal ander beeld te zien.”

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt?

De huizen in Hoboken gaan niet meteen naar een miljoen. Al is het bij opbrengsteigendommen niet uitzonderlijk dat ze worden verkocht voor 600.000 of 700.000 euro. En dan vooral als er groen in de buurt is. Ook de buurt rond het Broydenborgpark en Sorghvliedt doet het goed. Panden verkopen voor 400.000 of 500.000 euro is mogelijk. Al zijn dat daar niet de gemiddelden.”

Broydenborglaan aan het park Sorghvliedt. © Jan Van der Perre

Welke woningen zijn het populairst ?

“Net zoals in Wilrijk, zijn in Hoboken de instapklare woningen het populairst. Mensen hechten veel belang aan de EPC-waarde van een huis en willen een woning die energiezuinig is, zeker net nu de energieprijzen de pan uit swingen.”

Wat verwacht je van de huizenmarkt in 2023?

“Ik verwacht dat mensen meer om een tweede opinie zullen vragen van hun aannemer wanneer ze een te renoveren huis kopen. De materialen om te renoveren zijn duurder geworden. Daarom komen er steeds meer mensen in Hoboken met een aannemer langs om te kijken of ze de verbouwingen kunnen betalen. Snel een bod doen hoeft sinds enkele maanden niet meer, je hebt wat meer de tijd om iets te kopen. Dus dan kan je daarvan profiteren.”  (svo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Woonvragen