Toegelaten snelheid in straat in Ledegem in beide rijrichtingen anders: 50 en 70 kilometer per uur

In de Rollegemkapelsestraat in Ledegem heeft een wegverzakking voor een vreemde situatie gezorgd. Richting Rollegem-Kapelle is de toegelaten snelheid nu verlaagd naar 50 kilometer per uur. Maar richting Sint-Eloois-Winkel mag je nog altijd 70 kilometer per uur rijden. "We willen de bestuurders op die manier bewust maken van het gevaar", zegt burgemeester Bart Dochy (CD&V).

De oorzaak van de bizarre situatie is een kleine wegverzakking. "We merken dat die nog groeit", zegt burgemeester Bart Dochy. "Het wegdek is nu over een afstand van 200 meter gescheurd, op een halve meter van de rand van de baan. Het is een soort geul, geen grote put, maar we willen met de snelheidsverlaging wel het gevaar aanduiden. De situatie is niet zo ernstig, anders zouden we de volledige baan wel afgesloten hebben. Richting Sint-Eloois-Winkel ligt de weg er nog goed bij, dus daar moesten we geen maatregelen treffen", aldus Dochy. 

De weg is al enkele maanden aan het verzakken. "Met het koude weer vrezen we dat het alleen maar erger wordt, en daarom hebben we ingegrepen door de snelheid te verlagen", legt de burgemeester uit. "De baan zelf herstellen kunnen we nog niet doen door een discussie met Proximus en een installatiebedrijf, dat een kabel onder de weg heeft gelegd."

Er is nu een expert aangesteld om de nodige vaststellingen te doen. "Elke partij schuift de verantwoordelijkheid en dus ook de kosten voor de herstellingswerken van zich af. Mochten we ervoor kiezen om zelf al de herstelling uit te voeren op dit moment, dan is het ook moeilijk te bewijzen wie er verantwoordelijk is voor de schade", legt Dochy uit. "Uiteindelijk zal iemand toch moeten opdraaien voor de kosten." 

Meest gelezen