Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Shutterstock / ETAP

Qatarese villa’s zitten vol verborgen slaven: “Als ik naar buiten wil, wordt mijn werkgever boos”

Ondanks alle aandacht voor Qatar blijft één groep arbeidsmigranten buiten beeld. Huishoudelijk personeel wordt door sommige Qatari behandeld als verborgen slaven. Deze site slaagde erin contact te leggen met Alia, die als kinderoppas in Doha werkt en het huis van haar baas nooit verlaat. “Slavernij? Ik heb geen keuze.”

  1. Rode Duivels moeten het in Qatar doen zonder hun bekendste supporter Obelgix: “Geen mensenrechten en geen sfeer”
    PREMIUM

    Rode Duivels moeten het in Qatar doen zonder hun bekendste supporter Obelgix: “Geen mensenrech­ten en geen sfeer”

    Obelgix, al enkele jaren de bekendste supporter van de Rode Duivels, gaat niet naar het WK voetbal in Qatar. Sterker nog: zijn beroemde kostuum blijft gedurende het hele toernooi in de kast. “Alle respect voor de weinige Belgische fans die wél gaan”, zegt Nicolas Dardenne (39). “Maar in het midden van de woestijn in een stadion met airco een pintje van 17 euro drinken terwijl hier in alle hevigheid een energiecrisis woedt? Nee, dat zag ik mezelf niet doen.”
  2. Onze chef voetbal vindt dat er “een gezonde dosis Red Bull” in WK-selectie zit: “Doku is een bliksemschicht. Een wonder van de natuur”
    PREMIUM
    Rode Duivels

    Onze chef voetbal vindt dat er “een gezonde dosis Red Bull” in WK-selectie zit: “Doku is een bliksem­schicht. Een wonder van de natuur”

    De 26 Rode Duivels voor Qatar zijn gekend. Zoals verwacht werden weinig tot geen verrassende namen opgeroepen, zo zag ook onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Met de beste wil ter wereld kan je weinig inbrengen tegen deze kern.” Hij stelt ook dat de selectie van Dries Mertens geen beslissende factor zal zijn, verdedigt de keuze voor “bliksemschicht” Jérémy Doku en vindt dat Jason Denayer en Dedryck Boyata in eigen boezem moeten kijken. “Als Boyata eerlijk is met zichzelf, begrijpt hij de keuze van de bondscoach.”