Honderden agenten vormen indrukwekkende erehaag voor gewonde collega aan uitgang ziekenhuis

Aan het UZ in Brussel was er zaterdagmiddag een indrukwekkend eerbetoon aan Jason, de agent die bij de steekpartij van donderdagavond aan de Aarschotstraat in Brussel gewond raakte. Bij zijn ontslag uit het ziekenhuis, wandelde hij door een lange erehaag, gevormd door collega’s.

cel

“Indrukwekkend en pakkend”, noemde korpschef Olivier Slosse het. Om 15 uur werd Jason P. uit het ziekenhuis ontslagen. Zijn collega’s wisten dat en riepen op om met zo veel mogelijk agenten naar het ziekenhuis te gaan om daar een erehaag te vormen bij wijze van steun.

Agent Jason P. en zijn collega Thomas M. werden donderdagavond aan de Aarschotstraat in Schaarbeek aangevallen met een mes. Thomas M. overleefde het niet. Jason P. raakte gewond. Het werd aan de arm geraakt.

Zeker duizend agenten, in uniform of in burger, vormden een indrukwekkende haag van aan de uitgang van het ziekenhuis tot aan de parking. Zeker duizend agenten, maar ook ambulanciers, medisch personeel van het UZ Brussel en brandweerlui, kwamen de man een hart onder de riem steken.

De man was duidelijk geëmotioneerd door de solidariteit van zijn collega’s. Hij zal nu thuis verder herstellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer