Joris Minnoye, een 32-jarige man uit Herent, is zaterdagmiddag overleden bij een tragisch ongeval.
Volledig scherm
Joris Minnoye, een 32-jarige man uit Herent, is zaterdagmiddag overleden bij een tragisch ongeval. © Joris Smets

Joris (32) sterft nadat hij gekneld raakt tussen container en vrachtwagen

HerentJoris Minnoye, een 32-jarige man uit Herent, is zaterdagmiddag overleden bij een tragisch ongeval. Hij kwam tussen zijn vrachtwagen en een container terecht en stierf ter plaatse. Een technisch defect zou aan de basis van het ongeval gelegen hebben.

  1. Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
    Jobat

    Hoeveel werknemers krijgen maaltijd­che­ques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?

    De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit.
  2. De onstuitbare opmars van alcoholvrij bier: “Vroeger was je een loser als je een ‘groene’ Stella dronk. Nu is het omgekeerde waar”
    PREMIUM

    De onstuitba­re opmars van alcohol­vrij bier: “Vroeger was je een loser als je een ‘groene’ Stella dronk. Nu is het omgekeerde waar”

    “Een aantal jaar geleden verkochten we nog geen tien alcoholvrije biervarianten. Nu zijn dat er een vijftigtal.” Weinig succesverhalen spreken zo tot de verbeelding als dat van alcoholvrij bier. Waar voor het ‘nulprocent-gerstenat’ luttele jaren geleden nog alom de neus werd opgehaald, kondigde hoofdsponsor AB InBev deze week zijn Corona Cero aan als vlaggenschip van de Olympische Spelen in Parijs, én rapporteerde de bierreus een toegenomen verkoop van bijna een kwart in twee jaar tijd. Maar maakt de NA-variant ook een kans in bierhoofdstad Leuven? Op zoek naar het antwoord. “De huidige generatie gaat heel anders om met alcoholconsumptie.”
    Leuven
  1. Niet naar het stemhokje, nu opkomstplicht vervalt? Misschien doet bloederige nacht in 1902 u twijfelen: “Zes Leuvenaars gaven hun leven”
    PREMIUM

    Niet naar het stemhokje, nu opkomst­plicht vervalt? Misschien doet bloederige nacht in 1902 u twijfelen: “Zes Leuvenaars gaven hun leven”

    “De Burgerwacht schoot met scherp op de betogers.” Bij de Bloednacht, herdacht op de Stadsbegraafplaats, stierven zes arbeiders in de straten van Leuven in de strijd voor het algemeen enkelvoudig stemrecht. Met de opkomstplicht die vervalt voor de provincieraads- en gemeenteraadsverkiezingen wordt die gebeurtenis plots weer actueel. We spraken met historicus Jaak Brepoels en voormalig minister en burgemeester Louis Tobback: welke lessen moeten we trekken uit die zwarte bladzijde in de geschiedenis? “Denken traditionele partijen dat Vlaams Belang of PVDA zo minder stemmen zullen behalen? Dat is lang niet zeker.”
    Leuven
  2. Leuven zet belangrijke stap in realisatie nieuwe woonwijk in Wijgmaal: “Bewoners zullen ondergronds parkeren, bezoekers parkeren op een buurtparking”
    PREMIUM

    Leuven zet belangrij­ke stap in realisatie nieuwe woonwijk in Wijgmaal: “Bewoners zullen onder­gronds parkeren, bezoekers parkeren op een buurtpar­king”

    Stad Leuven en woonmaatschappij Dijledal stellen architectenteam LAVAMAKER aan om het zuidelijk deel van de nieuwe woonwijk aan de Wakkerzeelsebaan in Wijgmaal vorm te geven. Dat is een belangrijke stap voor terrein van vier hectare dat ruimte zal bieden aan 90 sociale woningen, een 35-tal budgethuurwoningen en een ontmoetingscentrum. “Tussen de woningen komt ook een buurtpark voor de bewoners en de omwonenden”, vertelt schepen Lies Corneillie (Groen).
    Leuven