Waarom onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne er niet snel zullen komen

Verschillende landen voeren de druk op Oekraïne en Rusland op om een vreedzame oplossing te zoeken voor het conflict. Toch lijken die onderhandelingen, als ze er komen, weinig kans op slagen te hebben.

Waarom is dit belangrijk?

Om een gewapend conflict te beëindigen, moeten beide partijen vroeg of laat wel aan tafel gaan zitten. Nu de oorlog in Oekraïne bijna negen maanden ver is, zetten steeds meer landen druk op Rusland en Oekraïne om te onderhandelen. Het water is echter bijzonder diep.

Eerst dit: Rusland en Oekraïne hebben al verschillende onderhandelingsrondes achter de rug, in tegenstelling tot wat velen denken.

  • Al maanden voor de oorlog begon, zaten Oekraïense en Russische diplomaten rond de tafel om enkele afspraken te maken. Oekraïne ging zelfs zover te beloven geen lid te worden van de NAVO, maar zelfs dat was niet genoeg om Rusland te sussen: op 24 februari viel het zijn buurland binnen. Diezelfde dag nog belde Dmitri Kozak, de vice-kabinetschef van Poetin, n
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer