Jessica Lindstrom (nummer 21/blauw) loodste Castors Braine in Phantoms Boom naar een vijfde zege op reen rij. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Laure Resimont leidde Kangoeroes Mechelen meer naar een vijfde opeenvolgende zege. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

thumbnail: Jessica Lindstrom (nummer 21/blauw) loodste Castors Braine in Phantoms Boom naar een vijfde zege op reen rij.
thumbnail: Laure Resimont leidde Kangoeroes Mechelen meer naar een vijfde opeenvolgende zege.

EERSTE KLASSE VROUWEN. 6 op 6 voor Castors Braine, 5 op 5 voor Kangoeroes Mechelen

In de eerste klasse bij de vrouwen (Top Division Women) blijven vice-kampioen Castors Braine (6 op 6) en kampioen Kangoeroes Mechelen (5 op 5 ongeslagen). Castors Braine won éénvoudig de topper bij Phantoms Boom en de Maneblussers walsten over Liège Panthers. De competitie ligt nu voor de interlanbreak (Belgian Cats, 24 en 27 november verus Noord-Macedonië en Bosnië en Herzegovina in de Leuvense Sportoase), op enkele uitgestelde matchen in de competitie en de 1/8ste finales van de Beker van België na, stil.

Patrick Ceulemans

Phantoms Boom miste de geblesseerde (spierscheur kuit) Amerikaanse center Jaelencia Williams en dat scheelde richting rebound wel een slok op de borrel. Na een 10-12 tussenstand liep Castors Braine met snel basketbal en via een secure Jessica Lindstrom (21 punten, 9 op 10 shots en 10 rebounds) dan ook weg naar een 12-27 tussenstand na het eerste kwart. Sam Van Buggenhout en de met driepunters uitpakkende Emma Bell (4 op 6 bommen) probeerden een remonte bij de Steenbakkers te forceren, maar via ook Aleksandra Kroselj (16 punten) en Reka Lelik (25 punten) ging het naar een 27-55 tussenstand in het voordeel van Castors Braine halfweg. De Waals-Brabantse ploeg domineerde de rebound (24-39) en realisseerde na 45-79 een 65-105 overwinning. Phantoms boom blijft met 5 op 8 wel bovenaan het klassement meedraaien.

Kangoeroes Mechelen kende geen genade met Liège Panthers. De Luikse ploeg scoorde in het eerste en vierde kwart slechts 2 puntjes. Van 2-19 ging het naar een 13-33 bonus halfweg voor de Mechelaars. Onder meer Laure Resimont (15 punten, 8 rebounds) en Morgan Bertsch (16 punten) drukten in de tweede helft door naar een 25-64 overwinning voor Kangoeroes Mechelen. Geen problemen ook voor Namur Capitale. Aaliyah Wilson (22 punten, 9 rebounds) en Mikayla Vaughn (15 punten, 10 rebounds) stuwden Namur Capitale na een 18-44 score halfweg naar een 42-86 zege. Voor de Waalse ploeg, die nog enkele inhaalmatchen te goed heeft, 3 op 5. Kortrijk Spurs realiseerde ook een derde, uit zes wedstrijden, zege. De West-Vlaamse ploeg won na 29-35 met 51-73 van Brunehaut. Sparta Laarne realiseerde dan weer een eerste competitiezege. Laarne zegevierde na een 30-29 achterstand halfweg met 62-71 van Spirou Ladies. Beide ploegen staan met één zege op de rode lantaarn. De Henegouwers hebben wel één wedstrijd meer gespeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer