© ATV

Inspectie Kennedytunnel bevestigt: probleem aan hoogspanningsinstallatie moet “op korte termijn” verholpen worden

De grondige inspectie van de hoogspanningsinstallatie in de Kennedytunnel op de Antwerpse ring (R1) heeft zaterdagnacht bevestigd dat er een probleem is dat “op korte termijn” moet worden verholpen. Dat zegt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Wanneer de herstelling daarvan zal plaatsvinden en hoe lang de tunnel dan opnieuw moet worden afgesloten, is nog niet duidelijk.

debn
Bron: BELGA

Een grondige inspectie van de drukste tunnel van Vlaanderen was volgens het Agentschap Wegen en Verkeer nodig omdat een eerdere routinecontrole op mogelijke mankementen aan de hoogspanningsinstallatie had gewezen. Een gedetailleerd onderzoek is echter enkel mogelijk als de installatie wordt uitgeschakeld en dat betekent dat onder meer de verlichting en de ventilatie uitvallen. Verkeer door de tunnel sturen is dan niet mogelijk.

De Kennedytunnel werd zaterdagnacht van 2 uur tot iets voor 6 uur in beide richtingen afgesloten voor een inspectie, nadat een routinecontrole onlangs had uitgewezen dat er “mogelijke mankementen” aan de hoogspanningsinstallatie zijn. Om dat grondiger te kunnen onderzoeken, moest de installatie worden uitgeschakeld en aangezien de verlichting en ventilatie dan uitvallen was er enkele uren lang geen verkeer mogelijk in de tunnel.

AWV laat zondagochtend weten dat er bij de inspectie inderdaad een beschadiging werd vastgesteld. De oorzaak zou bij een vochtprobleem in de hoogspanningscabine liggen. Zowel het vochtprobleem als het daaruit ontstane technisch probleem moeten binnenkort worden aangepakt, klinkt het, maar hoe dat precies zal worden ingepland zal allicht pas de komende week duidelijk worden. Het ziet er dus naar uit dat er weldra een nieuwe (nachtelijke) afsluiting van de Kennedytunnel komt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen