Pas geopend restaurant van topchef Willem Hiele blijft gesloten tot einde van het jaar

©  Inge Kinnet

Oostende/Oudenburg -

Het pas geopende restaurant Willem Hiele in Oudenburg is gesloten tot eind dit jaar. De nieuwe zaak van de gelijknamige topchef scoorde erg hoog in de recentste editie van culinaire gids Gault&Millau.

Edwin Fontaine

Willem Hiele sloot eind 2021 zijn zaak in Koksijde na een jaar vol bekroningen met een Michelinster én een 77ste plaats in de lijst van ’s werelds beste restaurants. Hij startte de voorbije zomer een nieuw restaurant op de grens tussen Oudenburg en Oostende.

LEES OOK. Sterrenrestaurant Willem Hiele verhuist dan toch niet naar Oostende, liefde voor speciaal pand leidt naar deze gemeente: “Het ademt sereniteit, liefde voor kunst en respect voor de omgeving”

Daarover waren de gasten lovend en de zaak werd ook bekroond met een 15 op 20 (hoogste nieuwkomer) in de zopas verschenen editie van culinaire gids Gault&Millau. Maar reserveren is tot het einde van het jaar niet meer mogelijk: het restaurant is “om medische redenen” tijdelijk gesloten. Klanten die al een plekje boekten, worden op de hoogte gebracht. Voor 2023 kan nog niet gereserveerd worden.

LEES OOK. Chef Willem Hiele: “Met een patat en een haring mensen aan het blèten krijgen, is mooi”

©  efo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen