"Vrouwelijke kamikaze" verantwoordelijk voor aanslag in winkelstraat Istanbul: al zes doden en tientallen gewonden

De Turkse stad Istanbul is opgeschrikt door een zware explosie in een drukke winkelstraat. Daarbij vielen al zeker zes doden en meer dan 80 gewonden. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gezegd. “De daders van deze achterbakse aanslag zullen worden ontmaskerd”, zei het Turkse staatshoofd live op de televisie. Volgens de Turkse vicepresident Foeat Oktay zit een vrouwelijke kamikaze achter de aanslag. Ze zat drie kwartier op een bankje en de ontploffing vond plaats enige tijd nadat ze was opgestaan. Een bewakingscamera filmde het moment waarop de explosie plaatsvond, terwijl tientallen nietsvermoedende shoppers voorbij wandelen.

21 reacties

  • Jean West

    1 jaar geleden
    Natuurlijk zegt men dat ze binding heeft met de PKK dan kan Erdogan ze verder vervolgen als terroristen.
  • Mustafa Yayla

    1 jaar geleden
    Fijne bondgenoten heeft Turkije schande. Veel sterkte voor de nabestaanden
  • Mustafa Yayla

    1 jaar geleden
    Waar wacht het leger nog op tot de laatste. Veel sterkte voor de nabestaanden.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Een Syrische met banden met de PKK. Of een Syrische met banden met Rusland die moet doen alsof de PKK er achter zit. Om de toetreding van Zweden en Finland bij de NAVO in het gedrang te brengen.
  • René Van Havere

    1 jaar geleden
    Puik werk van de politie, hoe ze in een miljoenenstad als Istanbul zo snel zijn kunnen overgaan tot het arresteren van de dader(s), heel wat anders dan het amateurisme in ons landje...Ook geen twijfel mogelijk dat in Turkije streng wordt gestraft. Verder sterkte aan alle nabestaanden van slachtoffers van deze laffe en gruwelijke daad.