Frank Smeets (CD&V) neemt ontslag als burgemeester van Pelt: Dennis Fransen (27) wordt jongste burgemeester van België

Met zijn 60ste verjaardag in het vooruitzicht heeft burgemeester van Pelt Frank Smeets (CD&V) besloten om zijn sjerp door te geven aan Dennis Fransen, de huidige fractieleider van CD&V. De 27-jarige Fransen zal binnenkort de jongste burgemeester van België zijn.

Na een politieke carrière van 30 jaar vindt Frank Smeets (CD&V) dat het tijd is voor verjonging en geeft hij de fakkel als burgemeester door. "Ik zag de fusie van Overpelt en Neerpelt tot Pelt als mijn grote taak voor de gemeente", zegt Smeets. "Nu die fusie is gelukt, is het tijd voor de volgende generatie om de touwtjes in handen te nemen."

Ik heb mij altijd met hart en ziel ingezet als burgemeester, maar nu vind ik dat het tijd is om andere dingen te doen

Frank Smeets, burgemeester Pelt

"Ik heb mij altijd met hart en ziel ingezet als burgemeester, maar nu ik mijn 60ste verjaardag nader, vind ik dat het tijd is om andere dingen te doen in mijn leven", gaat Smeets verder. "Binnen onze partij zie ik dat er jonge, talentvolle mensen klaarstaan die bruisen van het enthousiasme en dat heeft mij gerustgesteld om de fakkel door te geven. Met de CD&V fractie hebben we er unaniem voor gekozen om Dennis Fransen (27) aan te duiden als nieuwe burgemeester."

Niet zien aankomen

Voor veel inwoners van Pelt kwam het ontslag van Smeets als een verrassing. "Dat zag ik niet aankomen", zegt een inwoner van Overpelt. "Maar ik ben wel benieuwd naar hoe zijn opvolger het ervan gaat afbrengen. Iemand uit Neerpelt verwacht geen al te grote veranderingen op politiek vlak. "De gemeentepolitiek verloopt hier zonder al te veel rimpelingen en ik verwacht dat dat ook zo gaat blijven onder het bewind van de nieuwe burgemeester."

Jongste burgemeester van België

Met zijn 27 levensjaren zal Dennis Fransen de jongste burgemeester van België zijn. Momenteel is Fransen advocaat, maar hij kijkt ernaar uit om burgemeester van Pelt te worden. "Dat ik als burgemeester voorgedragen word door de voltallige fractie met ervaren bestuurders, doet mij deugd", zegt Dennis Fransen (CD&V). "Als kind van de fusie ben ik klaar om elke dag het verschil te maken voor onze inwoners. De afgelopen vier jaar heb ik Pelt letterlijk en figuurlijk zien groeien en ik wil ervoor zorgen dat we blijven groeien."

Schepenwissel

Ook Ann Van Dorpe (CD&V), schepen van Welzijn, Gezin en Buurtgerichte Zorg, heeft omwille van persoonlijke redenen besloten een stap opzij te zetten. Gemeenteraadslid Els Kuppens (CD&V) zal haar bevoegdheden overnemen.

Meest gelezen