©  blg

Zwartrijder op trein gaat wel heel ver om aan controle te ontsnappen: conducteur belt ambulance omdat man geen teken van leven geeft

Sint-Niklaas -

Een man, die geen treinticket had betaald om met de trein te reizen, simuleerde dat hij op de trein in slaap was gevallen toen de conducteur in aantocht was. Hij hield het toneeltje zo lang vol, dat het treinpersoneel de ambulance verwittigde. Pas toen de ambulanciers hem wilden meenemen, viel hij door de mand. Hij mag zich aan een gepeperde rekening verwachten.

Ivan Elegeert

Zaterdagavond rond 19.30 uur merkte de begeleider van de trein dat een passagier net voor het binnenrijden van zijn eindstation in Sint-Niklaas, geen teken van leven meer gaf. De man leek te slapen en reageerde op geen enkele aanmaning. In overleg met de stationschef werd daarom de ziekenwagen en de politie opgeroepen om de man te controleren en indien nodig te verzorgen. Maar op het moment dat de ambulanciers hem wilden meenemen op de brancard opende de man toch de ogen en viel hij door de mand.

Toneelstukje

Na controle bleek hij immers niet in het bezit van een treinticket. Daarom had hij bij de komst van de conducteur snel een overtuigend toneelstukje opgevoerd en zich slapend voorgedaan in de hoop dat niemand hem naar zijn kaartje zou vragen. Het plan mislukte. De man kreeg niet alleen een boete als zwartrijder, maar zal ook de rekening van de opgeroepen ziekenwagen moeten betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER