ANALYSE GOOTS. “Voor de perceptie over Antwerp is de comeback tegen Club Brugge zéér belangrijk”

De Antwerpse remonte op Jan Breydel had onze huisanalist Patrick Goots niet meer zien aankomen. “Zo zie je maar weer hoe onvoorspelbaar voetbal is. Aan twee minuten had Antwerp genoeg om hier een verdiend punt te pakken. Club was niet zoveel beter, maar als je 2-0 achterstaat in Brugge is het meestal een verloren zaak. Vaak gaan de kopjes dan naar beneden, bij Antwerp niet. Chapeau hoe de spelers voor elkaar door het vuur bleven gaan. Zeker na die zware bekermatch van donderdag met z’n tienen in de benen.”

dige

LEES OOK. Straffe comeback: Antwerp buigt 2-0 in gekke slotfase nog om in 2-2 tegen Club Brugge

“De vervangingen van Van Bommel deden de match kantelen. Dat geluk moet je als coach voor een stukje hebben. Frey scoorde op opportunistische wijze. Na het WK moet eens bekeken worden of Janssen en Frey niet vaker samen kunnen spelen. Dat hij bij een 2-0-stand Gerkens en niet Vermeeren naar de kant haalde vond ik overigens heel sterk van Van Bommel. Want gemakkelijkheidshalve haalt een coach dan vaak het gastje van zeventien naar de kant. Vermeeren was net als in Beveren de beste Antwerpenaar. Perfecte balaannames, geen schrik in de duels en veel loopvermogen. Hij bezit alles wat een moderne middenvelder moet hebben.”

LEES OOK. Arthur Vermeeren moet na Club-Antwerp gewoon weer naar school: “Wie de tegenstander ook is, ik heb geen schrik”

“De late 2-2 is een belangrijke uitslag voor de perceptie over Antwerp. Want bij een nederlaag in combinatie met de magere puntenoogst de laatste acht wedstrijden (8 op 24) zouden de twijfels toch beginnen toenemen. De jongste weken was Antwerp zijn slagkracht voorin wat kwijt, ook omdat verschillende jongens op hun tandvlees zaten. Dankzij deze comeback kan de ploeg alsnog met een goed gevoel de welgekomen winterbreak in.”

©  Isosport

MEER OVER Royal Antwerp FC