radio2

Politie onderzoekt schietpartij in Schaarbeek waarbij twee gewonden vallen

In Schaarbeek zijn twee mensen gewond geraakt bij een schietpartij. De slachtoffers werden neergeschoten toen ze in een geparkeerde wagen zaten. Het parket van Brussel onderzoekt de schietpartij. 

Gisterenavond om 19.00 uur werd de Van Ooststraat in Schaarbeek opgeschrikt door twee luide knallen. Buurtbewoners verwittigden de politie. “We hebben de melding gekregen van enkele geweerschoten”, zegt Mélanie Massoz van politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node). “Er werd een perimeter ingesteld, de situatie is onder controle en het parket werd verwittigd.”

Twee mensen raakten gewond bij de schietpartij.  “De feiten speelden zich af aan het Lehonplein in Schaarbeek”, zegt Stefan Vandevelde van het Brusselse parket. “De twee slachtoffers, 20 en 22 jaar oud, zaten daar in een geparkeerde auto toen ze werden beschoten. Ze werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Het eerste slachtoffer is in het ziekenhuis moeten blijven voor observatie. Het tweede slachtoffer heeft na verzorging het ziekenhuis mogen verlaten.”

Het parket heeft een ballistisch deskundige en een wetsgeneesheer aangesteld. "Het onderzoek is lopende om de exacte omstandigheden van het voorval te achterhalen. In het belang van het onderzoek zal het parket hier niet verder over communiceren”, besluit Vandevelde.

Meest gelezen