Taylor Swift wint 4 keer en is grote winnaar van MTV Europe Music Awards

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift(32) is gisteravond in Düsseldorf de grote winnaar geworden van de MTV Europe Music Awards. Ze won vier prijzen: beste artiest, beste video, beste pop en beste "longform" video. 

Swift bracht eind vorige maand haar album "Midnights" uit dat erg goed scoort. Zo veroverde ze als eerste artiest ooit alle top 10-plaatsen in de Billboard 100-list. 

Tijdens de MTV Europe Music Awards werd echter eerder werk van haar bekroond. Ze sleepte gisteravond maar liefst vier prijzen in de wacht, die voor beste artiest, beste video ("All too well" (10 minute version) (Taylor’s version) en beste "longform" video ("All too well" (10 minute version) (Taylor's version)".

Swift nam vorig jaar twee nieuwe versies op van "All too well", een lied dat origineel al van 2012 dateert. Toen werd het geen single. Ze nam ook haar album "Red (Taylor's version)" integraal opnieuw op na een ruzie met haar voormalige label over wie de rechten van haar eerste zes albums bezat. 

De lange versie van 10 minuten van "All too well" is een nieuwe versie van het nummer met extra strofes die niet in de originele versie zaten. Daarnaast schreef en regisseerde Swift ook een kortfilm, gebaseerd op de song. 

BEKIJK - "All too well": The short film:

Taylor Swift aan haar fans: "Vind jullie steun niet vanzelfsprekend"

Taylor Swift benadrukte bij het in ontvangst nemen van haar prijzen dat ze heel veel respect heeft voor haar medegenomineerde, in de categorie best pop waren dat onder anderen Billie Eilish, Ed Sheeran, Harry Styles en 
Lizzo.

Maar haar aandacht ging vooral naar haar fans. "Recent kwam mijn nieuwe album "Midnights" uit en ik wil aan de fans zeggen dat ik zo overweldigd ben", reageerde Swift toen ze haar prijs voor beste artiest in ontvangst nam. "Jullie hebben geen idee wat dit betekent voor mij dat ik dit kan doen." 

BEKIJK - Taylor Swift is haar fans enorm dankbaar:

Videospeler inladen...

"Dus ik wil gewoon persoonlijk tegen jou zeggen dat wat je gedaan hebt, dat je dat album hebt gesteund, er enthousiast over bent en ervan houdt, dat ik dat op geen enkel moment vanzelfsprekend vind. Ik hou zoveel van je, ik kan niet geloven dat ik dit als werk mag doen. Het is allemaal door jou. Heel erg bedankt."

Harry Styles kon slechts twee EMA's mee naar huis nemen, hoewel hij zeven keer genomineerd was: die voor beste live act en beste Britse artiest. Nicki Minaj won in de categorieën beste hiphop en beste song ("Super freaky girl"). 

Meest gelezen