Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Wereld rondt kaap van 8 miljard mensen

De wereldbevolking overschrijdt de kaap van 8 miljard bewoners, aldus de officiële schatting van de Verenigde Naties, die dit ziet als “een belangrijke mijlpaal in de menselijke ontwikkeling” en een herinnering - midden de COP27 in Egypte - aan “onze gedeelde verantwoordelijkheid voor onze planeet”.

71 reacties

  • Nick Caluwé

    1 jaar geleden
    is er eigenlijk al eens een link gelegd tussen de opwarming van de aarde en de blijvende toename van het aantal mensen op aarde? Elke mens en elk levend dier inhaleert zuurstof en exhaleert co2. De atmosfeer van de Aarde bevatte in 2020 ongeveer 417 ppm koolstofdioxide. Deze concentratie neemt verder toe. Dit wordt veroorzaakt door menselijk handelen - voornamelijk door verbranding van fossiele brandstoffen, en de ademhaling wereldwijd? - met klimaatverandering als gevolg.
  • Eric Van Den Langenbergh

    1 jaar geleden
    Dringend tijd om geboortebeperking in te voeren. Een max. aantal kinderen per gezin. Dan is overbemesting niet nodig en kunnen we terug zonder schroom een lekker stuk vlees eten. Wij zijn geen konijnen. 🐰🐇
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Er zijn er 2 miljard die ver boven hun mogelijke ecologische voetafdruk leven. Die zijn de oorzaak. Maar om hun geweten te sussen willen ze het op die andere miljarden steken.
  • Guy Berthels

    1 jaar geleden
    Velen stellen dat door overbevolking de planeet wordt vernietigd. Dat is niet juist. Door de overbevolking vernietigt de mens zichzelf. De planeet herstelt zich nadien snel.
  • Patrick Van Hecke

    1 jaar geleden
    Dat zijn r 4 miljard te veel.