Een Nederlandse toeristenbus is ingereden op een vrachtwagen met container op de E17 van Antwerpen naar Gent

E17 richting Gent weer volledig vrij na ongeval in Destelbergen: buschauffeur had vrachtwagen in file te laat gezien

De buschauffeur die gekneld zat bij het ongeval op de E17 in Destelbergen, is door de hulpdiensten bevrijd. De man werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeerde niet in levensgevaar. Hij verklaarde dat hij de file, waarin de vrachtwagen stond, te laat had opgemerkt. Zijn rijbewijs werd ingetrokken en zijn gsm werd in beslag genomen, om te onderzoeken of hij die gebruikte achter het stuur. De E17 was twee uur lang afgesloten, maar is intussen weer vrij voor het verkeer.

Kort na de middag is om nog onduidelijke redenen de bus met 44 Nederlandse toeristen aan boord ingereden op een vrachtwagen geladen met containers. Het ongeval gebeurde op de middenstrook ter hoogte van Destelbergen. De hulpdiensten waren meteen massaal ter plaatse, de volledige snelweg in de richting van Gent werd afgesloten.

BEKIJK - Het ongeval veroorzaakte meteen heel wat verkeershinder:

Videospeler inladen...

De buschauffeur zat lange tijd gekneld in zijn voertuig, maar is intussen bevrijd. Hij is gewond naar het ziekenhuis afgevoerd, maar verkeerde niet in levensgevaar. Op de bus, die onderweg was naar Spanje en Portugal, raakten naast de buschauffeur 19 inzittenden lichtgewond. Zij werden overgebracht naar de vier Gentse ziekenhuizen. De andere toeristen werden opgevangen in de gemeente Destelbergen. 

"We hebben hier 24 personen opgevangen", zegt burgemeester Elsie Sierens van Destelbergen. "Er is een bus onderweg van Nederland om hen op te halen. De reis naar Spanje en Portugal wordt geannuleerd, dat is al beslist. Mogelijk moeten enkele personen nog een nacht of langer in het ziekenhuis blijven, maar de balans van het ongeval valt al bij al nog mee. Het had veel erger gekund en mijn dank gaat uit naar alle hulpdiensten."

De E17 van Antwerpen naar Gent in Destelbergen is sinds 15.15 uur weer open voor het verkeer. Op dat moment stond er meer dan 2 uur file. Ook tijdens de avondspits wordt nog verkeershinder verwacht.

Zowel de buschauffeur als de chauffeur van de vrachtwagen legden een negatieve alcohol- en drugstest af. Het parket Oost-Vlaanderen stelde geen verkeersdeskundige aan. De buschauffeur verklaarde dat hij de file in Destelbergen, waarin de vrachtwagen stond, te laat had opgemerkt. Er wordt nu onderzocht of hij zijn gsm gebruikte achter het stuur. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. 

Meteen na het ongeval stond er al een lange file op de E17 richting Gent.

Meest gelezen