Eerlijke vinder van miljoenencheque voor snoepfabrikant Haribo krijgt... bitterzoet cadeau: 6 pakjes snoep

Een Duitse man is niet tevreden met het "vindersloon" dat hij van snoepproducent Haribo kreeg nadat hij een cheque ter waarde van 4 miljoen pond, uitgeschreven aan Haribo, gevonden had. Om hem te bedanken kreeg hij van het bedrijf zes pakjes snoep, het "standaard bedankpakketje", volgens een woordvoerder, maar volgens de eerlijke vinder toch "een beetje goedkoop". 

Het zal je maar overkomen... wanneer hij door het station wandelt na een bezoek aan zijn moeder ziet Anouar (38) uit Frankfurt een cheque op de grond liggen. Het blijkt een cheque voor snoepfabrikant Haribo, met daarop een bedrag van meer dan 4,6 miljoen euro: 4.631.538,8 euro om precies te zijn. "Zo'n grote som dat ik ze niet eens kon uitspreken", vertelt hij aan lokale media. 

De cheque zou uitgeschreven zijn door supermarktgroep Rewe, maar is op de een of andere manier op de grond in het station beland. Zoals het een eerlijke vinder betaamt, neemt Anouar contact op met Haribo. Van de juridische dienst krijgt hij het advies de cheque te vernietigen en als bewijs daarvan een foto door te sturen, wat hij plichtsbewust doet. 

Een tijdje later ontvangt hij van Haribo een pakketje van de post, met daarin... zes pakjes met Haribo-snoepjes, totale geschatte waarde: zo'n 6 euro. "Een beetje goedkoop toch wel", zegt een teleurgestelde Anouar, die denkt dat hij het bedrijf miljoenen bespaard heeft. Maar volgens een woordvoerder van bedrijf krijgt Anouar het "standaard bedankpakketje". "Het ging ook om een cheque op naam die sowieso door niemand anders geïnd had kunnen worden", benadrukt hij. 

Al kan je Anouar zijn bedenking misschien wel begrijpen als je weet dat het bedrijf dat in 1920 werd opgericht jaarlijks gemiddeld een omzet van 1,9 miljard euro draait en hun snoep in meer dan 120 landen wereldwijd verkrijgbaar is. 

Meest gelezen