Archiefbeeld uit 2021: Poetin tijdens zijn weekend in Siberië
Volledig scherm
Archiefbeeld uit 2021: Poetin tijdens zijn weekend in Siberië © AP

“Zo hoopt Poetin reactie van Westen te beïnvloeden”: militair strateeg blikt vooruit op Russische strategie tijdens winter en in 2023

De invasie van Oekraïne is lang niet zo verlopen als Poetin had verwacht. Nu de winter met rasse schreden nadert, probeert Rusland zo veel mogelijk grondgebied te behouden en zich voor te bereiden op de campagne van volgend jaar. Wat zijn Ruslands opties voor 2023, en welke zijn de Russische kwetsbaarheden die Oekraïne zou kunnen uitbuiten? Mick Ryan, voormalig generaal van het Australische leger en nu militair analist, blikt vooruit.

53 reacties

  • Bernard Deplacie

    1 jaar geleden
    De economie van Rusland moet er toch zwaar onder leiden nu en in de toekomst. Er zal wel een afzetmarkt zijn voor hun gas en petroleum maar aan gereduceerde prijzen. En een pijplijn wordt ook niet in 1,2,3 aangelegd. De 10 miljard investering Nord Stream is dooie letter. Ze worden tientallen jaren terug gekatapulteerd.
  • John Knol

    1 jaar geleden
    Interessant om vanuit een westerse visie de Russische beweegredenen te proberen verklaren, dit kan er volledig naast zitten
  • Eddy Bruyndoncx

    1 jaar geleden
    Poetin is deze oorlog gestart omdat hij spoken ziet .
  • Patrick Symons

    1 jaar geleden
    Onderhandelen met een moordenaar?? Sommigen vergeten blijkbaar dat Rusland de agressor is en niet oekraine.
  • emiel wouters

    1 jaar geleden
    eerst alles teruggeven tot wie het behoord. daarna alle schade herstellen en vergoeden. en dan betalen van de gedane kosten van de andere landen die Oekraïne gesteund hebben. En dan pas mag er gepraat worden over sancties en handeldrijven met de vijand. Maar dan zijn wij al 100jaar verder, en is rusland misschien een meelopertje in de pas van de anderen.