Dan toch geen asbest vrijgekomen bij brand in opslagplaats scouts in Diest

Er is dan toch geen asbest vrijgekomen bij de brand vorige week in een opslagplaats van de scouts in Diest. Dat blijkt uit een analyse van de roetdeeltjes van het dak. Omdat er gevreesd werd dat er asbest in het dak zat, werden toen strenge maatregelen genomen.

Vorige week woensdagochtend brak brand uit in een opslagplaats van de scouts Sint-Lutgardis in de Bruidstraat in Diest. Omdat er gevreesd werd dat het dak asbesthoudende materialen zou bevatten, werden er enkele preventieve maatregelen genomen. Zo werden buurtbewoners gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. De omliggende straten en tuinen werden door brandweer, stadsdiensten en een professionele saneringsfirma afgezet en schoongemaakt. 

Een analyse van zowel het dak zelf als deeltjes die in de omgeving werden teruggevonden, brengt nu goed nieuws. In geen van de stalen was asbest te vinden. Op basis van de resultaten wijzigt de stad nu het plan van aanpak. Voor de verdere schoonmaakwerken, vooral op de plaats van de brand zelf, is de hulp van een professionele saneringsfirma niet langer vereist. Bij deeltjes van de brand die inwoners nog zou vinden, is er ook geen enkele reden tot ongerustheid. Wie toch nog met vragen zit, kan contact opnemen met de dienst Integrale Veiligheid van de stad Diest op het nummer 013/35.32.27.

Meest gelezen