© Instagram, YouTube

John Aniston, voormalig acteur en papa van Jennifer Aniston, is overleden: “Je was één van de mooiste mensen die ik gekend heb”

John Anthony Aniston (89) is overleden. Dat maakt zijn dochter, Friends-actrice Jennifer Aniston, bekend via Instagram. Ze noemt haar vader “één van de mooiste mensen die ze ooit gekend heeft” en deelt in haar post enkele liefdevolle foto’s van haar vader met haar als kleine baby en kind en ook op latere leeftijd.

joro

“Ik ben zo dankbaar dat je in vrede en zonder pijn naar hiernamaals bent kunnen vertrekken”, schrijft Jennifer Aniston verder in haar post. “En dan nog op 11/11! (de dag van Wapenstilstand, red.) Je had altijd een perfect gevoel voor timing. Dat cijfer zal voortaan een speciale betekenis hebben voor mij. Ik zal je liefhebben tot het eind der dagen.”

John Aniston werd in 1933 geboren op het Griekse eiland Kreta als Yannis Anastasakis, maar verhuisde op tweejarige leeftijd met zijn gezin naar de Verenigde Staten. De familie verengelste al snel haar naam en John/Yannis behaalde een diploma in theaterkunst.

Na zijn opleiding geraakte hij aan de bak als film- en televisieacteur. Hij is bij een ouder publiek vooral bekend van zijn rol in de soapserie Days of our Lives, waarin hij sinds 1985, meer dan drie decennialang, de rol van Victor Kiriakis vertolkte.

Voorts speelde hij mee in series als Star Trek: Voyager, The West Wing, Gilmore Girls en Mad Men.

Net als zijn dochter opkeek naar haar vader, was John trots op zijn Jennifer. “Jennifer is een natuurtalent”, zei hij in een interview in 1990. “Ze heeft een feilloos komisch instinct. Dat is haar voornaamste gave.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER