Anderlecht-supporters steken vuurpijlen aan.
Volledig scherm
Anderlecht-supporters steken vuurpijlen aan. © Belga

HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten stewards vervangen worden door professionele securitymensen in voetbalstadions? Dit is jullie mening

Anderlecht-supporters hebben afgelopen weekend Bengaals vuur afgestoken in Charleroi. Stewards controleren supporters die het stadion betreden, maar toch slagen mensen erin om vuurpijlen binnen te smokkelen. Hoe stop je hen? Moeten stewards vervangen worden door professionele securitymensen in voetbalstadions? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. Dit is jullie mening.

35 reacties

  • Ronny Van Looy

    1 jaar geleden
    Er zou best onder de Private Veiligheid een semi-professioneel korps kunnen ressorteren, met een goede structuur, opleiding, erkenning, bevoegdheden en een goede verloning, om toezicht te houden op het voetbalgebeuren in het algemeen en in het kader van voetbalwedstrijden. Ook niet zoals nu met stewards, met goede bedoelingen maar zonder gezag..niet gebonden aan één club.
  • RENE LENAERTS

    1 jaar geleden
    Men zou ook waterkanonnen kunnen installeren boven de tribunes. Directe, rake en efficiënte tussenkomst verzekerd indien via camerabeelden bediend.
  • Eddy Willems

    1 jaar geleden
    Het feit dat stewards zelfs op verplaatsing de eigen supporters moeten begeleiden leidt uiteraard tot mistoetanden. Ons kent ons en we gaan mekaar toch geen miserie aandoen zeker!
  • Peter Van Endert

    1 jaar geleden
    Dit is nu eens ongelooflijk allemaal om te lachen gewoonweg de poorten dicht
  • Dany bekaert

    1 jaar geleden
    tickets op naam goed en wel, iedere man en vrouw strikt fouilleren van kop tot teen aan de ingangen( zoals op Zaventem) ze moeten dan maar een uurtje of twee op voorhand komen en dat men het leger inzet om bijstand te geven
  1. Oude garde hooligans noemt hen 'kinders' of 'de crèche'. Maar wie zijn die ultra's die ons voetbal gijzelen? Hoe georganiseerd zijn ze? En hoe stop je hen?
    PREMIUM

    Oude garde hooligans noemt hen 'kinders' of 'de crèche'. Maar wie zijn die ultra's die ons voetbal gijzelen? Hoe georgani­seerd zijn ze? En hoe stop je hen?

    Het Belgisch voetbal verkeert in crisis. Na Standard en Gent vloog er afgelopen weekend in Charleroi vuurwerk op de grasmat. In Anderlecht brandden fakkels in de tribunes. Telkens tot onvrede van het overgrote deel van het stadion, want de onruststokers zijn slechts met enkele tientallen, hooguit honderden. Ultra’s noemen ze zichzelf. “Kinderen die denken dat zij de baas zijn en zich door niemand de les laten spellen”, klinkt het binnen harde kernen. Wat maakt hen zo populair? En hoe laat je hen wél in het gareel lopen?
  2. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.