Een verwoest flatgebouw in Mykolajiv
Volledig scherm
Een verwoest flatgebouw in Mykolajiv © Photo News

Algemene Vergadering VN stemt voor Russische herstelbetalingen aan Oekraïne

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft een resolutie goedgekeurd die de basis legt voor herstelbetalingen van Rusland aan Oekraïne. 94 landen stemden voor de resolutie, waarmee de nodige tweederdemeerderheid gehaald werd.

14 reacties

  • diane roelant

    1 jaar geleden
    Ze zullen zich haasten om te betalen, nog wat vernielen ja daar zijn ze sterk in.
  • Bart Verwegen

    1 jaar geleden
    En niet alleen de rechtstreekse materiële schade, maar ook alle indirekte schade en verlies die elke inwoner geleden heeft als gevolg van de oorlog. De menselijke schade is helaas onbetaalbaar, maar ook daar zou Rusland zware compensatie voor moeten leveren.
  • Jurgen Herbert

    1 jaar geleden
    Er klopt hier toch iets niet in het artikel met name: er zijn 193 landen lid van de VN en als we al de cijfers hier in het artikel optellen dan is de totale som 180 landen. Wat dus met die andere 13 landen? Nog zoiets: "herstelbetalingen"! Ze spreken hier al over herstelbetalingen maar de oorlog is nog niet voorbij want die kan nog enkele jaren duren en dan moeten Rusland die oorlog ook nog verliezen.
  • Jan Bakx

    1 jaar geleden
    Het is niet meer dan juist dat Rusland ALLE schade betaalt die het heeft aangericht. Begin al maar met de geblokkeerde Russische tegoeden op hun bankrekeningen aan Oekraine over te maken.
  • Dany Herman

    1 jaar geleden
    De gelden die vast staan moeten zo vlug mogelijk aan Oekraine gegeven worden