India zal in 2023 het meest bevolkte land ter wereld zijn: op weg naar een demografische bom?

De bevolking van India groeit nog steeds en zal volgend jaar groter zijn dan die van China. De bevolkingsgroei in de rijkste regio’s van India neemt echter geleidelijk af. In sommige gebieden is er zelfs sprake van een bevolkingskrimp.

Waarom is dit belangrijk?

De prognoses zijn duidelijk: vanaf volgend jaar zal niet China, maar India het meest bevolkte land ter wereld zijn. Er zijn wel enkele opvallende regionale verschillen in India. In sommige gebieden is er bijvoorbeeld sprake van een bevolkingskrimp.

Demografische en klimaatvraagstukken

De feiten: India telt momenteel meer dan 1,39 miljard burgers en is daarmee de grootste democratie ter wereld en het op één na meest bevolkte land ter wereld. Verwacht wordt dat de bevolking van India de 1,41 miljard van China tegen het jaar 2023 zal overtreffen en tegen 2050 zelfs het duizelingwekkende aantal van 1,65 miljard zal bereiken.

  • Er is sprake van bezorgdheid over de toekomstige bevolkingsgroei in India, nu de wereld bijeenkomt op de CO
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer