Provincie Antwerpen lanceert campagne "De Warmste Kempen": schenk een vakantie aan mensen in kansarmoede

"Schenk eens een vakantie aan mensen die er zelf de financiƫle middelen niet voor hebben". Dat is de campagne "De Warmste Kempen", die de provincie Antwerpen lanceert samen met de regio Kempen. Ze maakt deel uit van De Warmste Week.

Met "De Warmste Kempen" heeft de dienst toerisme van de provincie Antwerpen al een campagne voor De Warmste Week. "Het is een inzamelactie die we met de provincie en onze grootste regio, de Kempen, hebben opgezet", vertelt Liesbet De Wit van de provincie. "Veel gezinnen kunnen niet meer op vakantie gaan, door twee jaar corona en de energiecrisis. Het is een grote financiƫle drempel."

Op de wenslijst kan je grote of kleine activiteiten kopen die gekoppeld zijn aan gezinnen die in armoede leven
Liesbet De Wit, provincie Antwerpen

Met de inzamelactie kan je zelf een vakantie "kopen" voor gezinnen die er de financiƫle middelen niet voor hebben. "Op onze website hebben we een vakantiewenslijst gemaakt voor zes fictieve profielgezinnen die in armoede leven. Op die wenslijst kan je grote of kleine activiteiten kopen die gekoppeld zijn aan die gezinnen. Dat gaat van een ijsje op vakantie tot een overnachting in een tipi."

De profielgezinnen op de website zijn fictief, maar gebaseerd op mensen die ze zelf kennen binnen de organisatie. "Zo is er een gezin met drie kinderen, waarvan de oudste een handicap heeft. Al het geld gaat naar de zorg van dat kind, maar ze willen graag op vakantie. We hebben dan activiteiten, zoals een overnachting in de Lilse Bergen of een alpacawandeling, voorgesteld. Dat doen we met elk gezin. Je kiest dus zelf met welk gezinsprofiel je het meeste affiniteit hebt."

We gaan het bedrag verdubbelen en geven aan het fonds van De Warmste Week
Liesbet De Wit, provincie Antwerpen

"De Warmste Kempen" kan voor de actie rekenen op veel steun van andere partijen. "Veel toeristische organisaties en horeca in de Kempen hebben massaal cadeaubonnen, producten of overnachtingen gedoneerd. Zo hebben we een divers aanbod." Al die donaties zijn gratis geschonken en daarom doet de provincie er nog een schepje bovenop. "We gaan het bedrag dat de mensen geven voor een bepaalde activiteit verdubbelen en geven aan het fonds van De Warmste Week." De gekochte activiteiten worden verdeeld onder organisaties voor kansarme gezinnen.

Meest gelezen