© VRT

Jana heeft spijt van beslissingsmoment in ‘Blind Getrouwd’: “Ik ga opnieuw volop voor Christiaan”

Een spijtige verrassing in de laatste aflevering van Blind Getrouwd: Jana en Christiaan zeiden nee tegen elkaar. Al leek dat niet met volle overtuiging te zijn. In Dag Allemaal geeft Jana toe dat ze eigenlijk ja wilde zeggen en dat ze spijt heeft van haar beslissing. Ze geeft de hoop op een verzoening niet op. “Ik sta open om opnieuw te daten, maar dan alleen als het met Christiaan is.”

edb

Het was een primeur in Blind Getrouwd: Jana kwam naar het beslissingsmoment met een ja- en een nee-speech op zak. Haar beslissing liet ze afhangen van wat Christiaan zou zeggen. De kijker zag echter duidelijk dat ze liever haar andere brief had voorgelezen. “Ik was er eigenlijk van overtuigd om zelf ook ‘ja’ te zeggen”, geeft ze toe in Dag Allemaal.

Haar ja-brief schreef ze een hele tijd voor het beslissingsmoment al, toen het er nog op leek dat zij en Christiaan recht op een happy ending afstoomden. Maar vlak voor de grote beslissing waren er gesprekken waarin ze aanvoelde dat hij een negatief antwoord zou kunnen geven. “Op de laatste avond heb ik gezegd: ‘Denk er nog eens goed over na, beslis morgen in eer en geweten en ik volg je wel.’ En zo is het ook gebeurd.”

©  VTM

Daar heeft ze nu spijt van. “Na het beslissingsmoment heb ik dagenlang geweend en kreeg ik Christiaan niet uit m’n gedachten”, geeft ze toe. Jana betreurt ook sommige uitspraken die ze deed, en waar ze veel kritiek op kreeg. Dat ze zei dat Chiristiaan te mager is, bijvoorbeeld. “Tja, dat komt voort uit mijn eigen onzekerheid over mijn lichaam, weet ik nu. Toen ik die passage achteraf zag, dacht ik ook: ‘Waarom hamer je daar zo op?’”

Intussen spreken de twee opnieuw af. De scheiding is nog niet officieel. “Ik sta open om opnieuw te daten, maar dan alleen als het met Christiaan is”, zegt de Lokerse. “Ik ben volop bezig met een charmeoffensief.” Als het van Jana afhangt, is hun verhaal nog niet ten einde. “Ik ga - opnieuw - volop voor mijn man”, besluit ze.

LEES OOK. Een onverwachte “ja” en een onverwachte “nee”, ‘Blind Getrouwd’ levert twee huwelijken en twee scheidingen op

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER