ik 

Vooruit vervroegt voorzittersverkiezingen naar mei 2023

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau vervroegt de voorzittersverkiezingen bij de Vlaamse socialisten met een half jaar. De interne verkiezingen vinden normaal gezien eind 2023 plaats, maar komen volgens Rousseau te veel in het vaarwater van de nationale verkiezingen in 2024.

gvm

Rousseau kondigde maandagavond aan dat hij de interne voorzittersverkiezingen met zes maanden zal vervroegen. ‘De voorzittersverkiezingen zouden normaal gezien vallen tijdens de campagne voor de Vlaamse verkiezingen en het lijkt me geen goed idee om dan met onszelf bezig te zijn’, zei Rousseau. Wanneer de nieuwe voorzittersverkiezingen precies plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Dat wordt beslist op het congres van 3 december.

De voorzitter is kandidaat om zichzelf op te volgen, en er wordt verwacht dat hij met een grote meerderheid zal herverkozen worden. Het is nog niet duidelijk of er tegenkandidaten zullen zijn. ‘Ik heb dat gisteravond aangekondigd en kandidaten kunnen zich de komende tijd melden’, zei hij daarover op Radio 1.

De Vooruit-voorzitter wil ‘inbreken’ in de Vlaamse regering. ‘Onderwijs, kinderopvang, welzijn en te weinig ambitie van de huidige Vlaamse regering op het vlak van klimaat. Ik ben ervan overtuigd dat Vooruit nodig is in de Vlaamse regering’, zei Rousseau.