Jongeren schoppen te hard keet: stationsloket blijft dicht

© fdv

In het station van Ronse bleef afgelopen weekend het loket gesloten. De veiligheid was er niet gewaarborgd. Vrijdagavond had een tiental hangjongeren het al te bont gemaakt.

fdv

Toen de jongeren rond 20 uur verzocht werden de plaats te verlaten, ontstond heel wat kabaal. Het bleef niet alleen bij verbaal geweld. Ze gingen baldadig te keer.

Het loketraam moest eraan geloven, de scherven vlogen tot de wachtzaal.

De kerels toonden een bijzonder agressief gedrag. De jonge vrouwelijke loketbeambte werd bevangen van schrik en alarmeerde de hulpdiensten. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders al gevlucht.

Dat ze zwaar amok maakten, stond vast. De spoorwegbeambte was erg aangedaan en dermate in de war dat ze niet in staat was om haar dienst nog te verzekeren. Ze is verscheidene dagen arbeidsongeschikt.

Voor een treinticket moesten reizigers terecht aan de automaat. Dat bleek niet handig voor toevallige gebruikers en bejaarde treinreizigers. Uitzonderlijk konden ze daarom in de trein een kaartje kopen waarbij het boordtarief met een toeslag van 7 euro niet van toepassing was.

De politie is al meermaals tussenbeide moeten komen voor herrie in het station. “Steeds omwille van dezelfde bende hangjongeren”. Toenemende heibel maakt het loketpersoneel erg bezorgd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen