De vakbonden scandeerden enthousiast “Laurent”, toen de prins zich bovenaan de trappen even omdraaide samen met zijn vrouw prinses Claire.
Volledig scherm
De vakbonden scandeerden enthousiast “Laurent”, toen de prins zich bovenaan de trappen even omdraaide samen met zijn vrouw prinses Claire. © News City Video

Politiebonden betogen tegen regering aan Te Deum, royals krijgen wel applaus

BrusselDe politievakbonden VSOA Politie, ACV Politie en NSPV hebben vandaag actiegevoerd tegen de Vivaldi-regering aan het Te Deum voor Koningsdag. De bonden palmden de publieke zone aan de Sint-Goedele- en Sint-Michielskathedraal in Brussel volledig in en lieten zich horen. De leden van de koninklijke familie kregen wel applaus.

15 reacties

  • emiel wouters

    1 jaar geleden
    Toch iemand die tegen al het protocol durft in te gaan. En hij heeft nog gelijk ook. Waar zouden de politici zijn als al deze mensen nu eens deden waar voor ze bedoeld zijn. De mensen helpen. Want waarom moeten zij liegers en bedriegers bewaken. Dat zij eerst eens leren er voor het volk te zijn, en niet voor hun eigen profeet.
  • maud hallett

    1 jaar geleden
    Het was Prins Laurent die applaus kreeg niet de anderen
  • johan vervecken

    1 jaar geleden
    Maar het is diezelfde politiediensten die de minister bescherming moeten geven. De politiediensten moesten staken als er een minister geviseert wordt.
  • Gerry Cle

    1 jaar geleden
    Wat willen ze eigenlijk? Dat de minister alle agenten die dienst hebben laat beschermen door een half peloton politieagenten? Dat de minister eigenhandig straffen uitspreekt? Dat iedereen die zich vrijwillig komt aangeven direct opgesloten wordt? Was er dan minder geweld tegen de politie bij de vorige regering?
  • Davy Capri

    1 jaar geleden
    Het zou minister Vincent Van clownenborne sieren om de eer aan zichzelf te houden en op te stappen uit respect voor het slachtoffer en nabestaanden!