Direct naar artikelinhoud
NieuwsFilm

▶ Nieuwe film van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch heeft nu ook een trailer: vanaf 14 december in de bioscoop

‘De acht bergen’ vertelt het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno in de Italiaanse Alpen.Beeld RV

‘De acht bergen’ werd al vertoond op het filmfestival van Cannes, maar volgende maand is de nieuwe film van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch ook in ons land te zien. De officiële trailer die het regisseurskoppel vandaag loslaat brengt ons naar de Italiaanse Alpen, waar we kennismaken met Pietro en Bruno.

Video wordt geladen...

De acht bergen, de verfilming van de populaire Italiaanse roman van Paolo Cognetti, vertelt het verhaal van Pietro en Bruno, een jongen uit de stad die een opmerkelijke vriendschap sluit met een jongen uit de bergen. Het was de eerste keer dat Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch als duo in de regisseursstoel kropen.

Dat levert een diepzinnige, mature en verstilde ode aan de vriendschap op, tegen het imposante decor van de Italiaanse Alpen, aldus onze filmrecensent na de screening op het filmfestival van Cannes eerder dit jaar. Daar werden ze toen nog voor beloond mer de Prijs van de Jury.

Lees ook

Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch na de rode loper in Cannes: ‘Overweldigend en heel emotioneel’

Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch stellen ‘De acht bergen’ voor op filmfestival Cannes: een diepzinnige, mature en verstilde ode aan de vriendschap

Interview. ‘Door samen een film te maken heb ik meer respect gekregen voor mijn lief. Al hoeft het niet meteen opnieuw’

Het Belgische publiek moest er iets langer op wachten, maar kan de film vanaf volgende maand bekijken. Vanaf 14 december is De acht bergen in onze zalen te zien.

Op 17, 18, en 19 december is de film in Leuven, Kortrijk en Gent ook te zien in het bijzijn van Daniel Norgren, de Zweedse singer-songwriter die voor de soundtrack van de film tekende.

Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch op het festival van Cannes, bij de uitreiking van de Prijs van de Jury.Beeld REUTERS