Archiefbeeld van Vladimir Poetin in Siberië
Volledig scherm
Archiefbeeld van Vladimir Poetin in Siberië © Getty Images

Gevechten zullen tijdens winter nog toenemen, maar Poetin begaat “ernstige vergissing” volgens analisten

“De gevechten zullen eerder intensiever worden dan dat ze zullen afnemen wanneer de temperaturen een stevige duik nemen in Oekraïne”, menen analisten van het gerenommeerde ‘Institute for the Study of War’ (ISW). Vladimir Poetin blijft zijn generaals onder deze omstandigheden immers opzwepen, maar dat is een “ernstige vergissing vanuit militair oogpunt”.

19 reacties

  • roland de mesel

    1 jaar geleden
    Neen. We mogen de Russen niet bombarderen in Rusland. We mogen de onmetelijke uitgestrektheid van Rusland niet onderschatten.. Het is zo groot dat niemand het kan bezetten. Rusland zal altijd overleven wanneer het aangevallen wordt omdat dan het patriotisme van de Rus gevoed zal worden. Het Russische leger verplaatst zichzelf naar Oekraine om aangevallen te worden. Dat is een enorm strategisch voordeel voor oekraine en een groot nadeel voor de Russische troepen die op verplaatsing moeten.
  • Leon Van hansewyck

    1 jaar geleden
    als Rusland mag bombarderen in Oekraine, mag Oekraine dan niet hetzelfde doen in Rusland?
  • Yolande MARIS

    1 jaar geleden
    Napoleon en de Pruisen dachten dat ook.
  • Danny Govaerts

    1 jaar geleden
    Het zal niet voldoende zijn dat Oekraïne tot op de grens ooit de oorlog wint. De Europese gemeenschap en de Navo leden zullen dan moeten zorgen dat het regime in Rusland verdwijnt en over genomen wordt door Russen die het goed menen met hun buren. En niet opnieuw een oorlogsvoorraad van wapentuig aanleggen. Anders krijgen we een herhaling net als na WW1.
  • Frank Hageman

    1 jaar geleden
    Moordenaars stoppen pas als ze gestopt worden