Koning Albert en koningin Paola.
Volledig scherm
Koning Albert en koningin Paola. © REUTERS

IN BEELD. Koninklijke familie woont Te Deum bij op Koningsdag (maar koning Filip zelf mag niet komen)

RoyaltyDe koninklijke familie heeft vanochtend het Te Deum bijgewoond in Brussel, naar aanleiding van Koningsdag. Opvallend: volgens de traditie mag koning Filip er zelf niet bij zijn. Dat komt omdat hij als koning ‘zichzelf niet kan vieren’. En hij is niet de enige die niet in feeststemming is: luidruchtige protestanten hebben zich verzameld in de omgeving.

3 reacties

  • ALBERTA ROELANDS

    1 jaar geleden
    Er zijn altijd tegenstanders en voorstanders v h koningshuis, wel ze doen hun best, en ja dat kost ons geld, maar met buitenlandse handelsmissies wordt ook geld verdiend he en presidenten en ministers kosten nog veel meer! Leve de Koning!
  • Jacques Lischetzki

    1 jaar geleden
    @Urbain Schotte. Voor u een reactie plaatst en u niet aanwezig was onthou u dan van commentaar. Wij hebben nml al politie applaus gegeven voor de koninklijke familie. Het ging om onze Premier waar onze sympathie voor weg is. In plaats van een babbel verkoos hij het hazenpad zoals ook minister Verlinden die dezelfde weg verkoos. Een gesloten akkoord moet gerespecteerd worden door alle partijen. Grts
  • urbain schotte

    1 jaar geleden
    Dat de politie misnoegd is om meerdere redenen : OK, maar voor zover ik weet is het niet de koninklijke familie zèlf die beslissingen neemt over alles en nog wat, dit is het werk van de politiekers. Waarom dan de familie uitjouwen ? Ga protesteren bij de juiste personen.