Vrancken
Volledig scherm
PREMIUM
Vrancken © PN/Silbermann

Waarom ruilt RC Genk-coach Vrancken contract van onbepaalde duur in voor eentje van bepaalde duur?

RACING GENKJe moet het ijzer smeden als het heet is, dachten ze bij RC Genk. En dus gaf de autoritaire leider na een half jaar een nieuw contract aan Wouter Vrancken (43). Een verbintenis van onbepaalde duur werd er eentje van bepaalde duur, tot medio 2026. Het voelt wat paradoxaal aan, maar hoe zit dat precies? Professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent) legt uit.

5 reacties

  • Mieke Ponet

    1 jaar geleden
    Een zaak die goed is voor beide, altijd na een reuze jaar of minder verkopen Genk een aantal spelers en dat zal nu niet anders zijn en dat zit nu één maal in de structuur van de VZW. Vrancken is de man die jeugd durft te brengen en hij zal die leemte die ontstaat na de verkoop veel sneller kunnen opvullen samen met zijn staf om zo de verkoop op peil te houden en ook het resultaat. Voor beide een win-win deal. Succes Racing.
  • Theo Vanhoof

    1 jaar geleden
    Vrancken is geen uil, die weet ook wel dat het volgende seizoen er sterkhouders zullen worden verkocht, kwetsuren zullen de kop opsteken, 't niveau niet meer zal zijn wat het nu is, Genk is in 't zak gezet.
  • Isabelle Van den Abeele

    1 jaar geleden
    Vroeg of laat smijten ze hem ook buiten zoals al de rest .De zogezegde top trainers
  • Johan hendrickx

    1 jaar geleden
    Vercauteren was ook effe een god na het behalen van Genk's laatste kampioenschap. Daarna ging het vlug bergaf..
  • Frederick Hilderson

    1 jaar geleden
    Heel heel heel straf wat hij presteert bij KRC Genk! Ben Brugge supporter maar je moet diepe buiging maken voor wat KRC Genk presteert, en dat is geen toeval met zo’n TOP trainer!