President Volodymyr Zelensky (links) en Brigadier Generaal Oleksandr Tarnavskyi (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
President Volodymyr Zelensky (links) en Brigadier Generaal Oleksandr Tarnavskyi (rechts). © Photo News

7 vragen na de vredesuitspraak van Zelensky: “Een permanente destabilisering is voor de Russen voorlopig het beste plan”

“Dit is het moment waarop de Russische destructieve oorlog moet en kan worden gestopt.” Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gisteren nog in een videoboodschap tijdens de G20-top op Bali. Enkele uren later vallen er raketten op Pools grondgebied. Waar gaat de oorlog naartoe? Valt Zelensky’s oproep in dovemansoren? En welke rol kan Biden spelen? Professor David Criekemans en hoogleraar Katlijn Malfliet geven antwoord.

53 reacties

  • William Vanholder

    1 jaar geleden
    Erik Bervoets, tegen Amerika zeker? Ze moeten aan Oekraïne precieze lange afstandsraketten leveren, om de Russen voor eens en voor altijd buiten te gooien. Dat heeft niets te maken met verzwakken van Europa. En Rusland moet alles teruggeven zelfs de Krim. En Oekraïne moet snel lid van de NAVO worden.
  • Eddy DESMET

    1 jaar geleden
    Er zal op een bepaald ogenblik toch moeten onderhandeld worden tussen de oorlogvoerende partijen. Het meest cynische in heel deze oorlog is, dat er onnoemelijk veel menselijk leed wordt door teweeggebracht en de talrijke doden, gewonden en verminkten zijn daar ongetwijfeld het grootste slachtoffer van.Hoe sneller dit menselijke drama eindigt, hoe beter voor Oekraïne, Rusland en uiteindelijk de hele wereld ...
  • Jo Peeters

    1 jaar geleden
    Zelensky is stilaan zijn eigen ruiten aan 't inslaan. Zelensky is niet te vertrouwen en doet er alles aan om de NAVO te betrekken bij zijn probleem. Ten slotte heeft hij ook schuld aan deze oorlog met Rusland door zijn wapens op te nemen tegen Russisch gezinden in de Donbass.
  • linda van landeghem

    1 jaar geleden
    Wat de Navo moet doen is meer diplomatieke wijsheid betonen ipv de oorlogsgeile Zelensky te blijven steunen. Kijk wat er mogelijk is om tot een vrede te komen die meer bijbrengt voor de mensen dan een oorlog. Een Europese recessie en nog veel meer ellende zijn het gevolg. Zoiets moeten we niet ondersteunen.
  • Willy Bogaert

    1 jaar geleden
    Russen en de Kremlin criminelen hebben niets te eisen. Vertrekken en de schade betalen met behoud van alle sancties