© Serge Minten

© Serge Minten

thumbnail: null
thumbnail: null

NMBS verwijdert onkruid op perrons in Hasselt

Personeel van de NMBS heeft donderdagochtend het onkruid op het perron van het station in Hasselt verwijderd. Omdat pesticiden verboden zijn, deden de werknemers dat met een brander.

gvb, tomas

Het onkruid was op de perrons was een doorn in het oog van vele treinreizigers. Daarom besloot de NMBS actie te ondernemen. "Onze externe onderhoudsfirma had de afgelopen dagen al de taak gekregen om het ergste onkruid met de hand uit te trekken”, zei NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman in onze donderdagkrant. “Maar voortaan zullen we het onkruid wegbranden. Een tijd geleden hebben we het materiaal aangekocht, en vandaag zullen een vijftal mensen van onze eigen mobiele onderhoudsdienst deze techniek toepassen in Hasselt. Deze mensen hebben natuurlijk de nodige veiligheidsinstructies gekregen. Dat het op deze schaal gebeurt in een station is een primeur, maar andere treinstations zullen snel volgen.”

De Overpeltse student Bart Stevens wijdde zijn eindwerk aan onkruidverdelging op openbare plaatsen. Wat volgens hem de beste onkruidverdelger is, ontdek je hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer