Premier Alexander De Croo (Open Vld) en zijn vicepremiers hadden vandaag een ontmoeting met de sociale partners, de zogenaamde Groep van Tien.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en zijn vicepremiers hadden vandaag een ontmoeting met de sociale partners, de zogenaamde Groep van Tien. © BELGA

Komt er opnieuw een consumptiecheque? Algemene loonsopslag in privésector is niet mogelijk, dus zoekt Vivaldi weer naar creatieve oplossingen

Een loonsverhoging voor alle werknemers bovenop de index zit er de komende twee jaar niet in. Maar om de kerk in het midden te houden, schudt de Vivaldi-regering mogelijks weer een cheque uit haar mouw. Al hangt daar naar alle waarschijnlijkheid wel weer een voorwaarde aan vast.

127 reacties

  • rudi Dido

    1 jaar geleden
    11% opslag krijgen en daarna tehoren krijgen dat de werkgever het niet meer kan betalen en stopt met de zaak, liever niets en werk behouden, mijn vrouw is het slachtoffer hiervan, met andere woorden opslag en gaan stempelen leuk hoor
  • karin verwimp

    1 jaar geleden
    Dat niet alleen Frederic Franke. De barema's voor de minimum lonen in de PC 200 liggen een ook pak lager dan die in de metaal en voor de ambtenaren. Wie denkt dat bedienden beter verloond worden dan arbeiders en geen enkele van hen hard moet werken voor een aalmoes, leeft in een utopie. Het is een statuut waar zowel licht bureelwerk als backbreaking werk onder valt. Het enige "voordeel" is dat je loon gewoon doorbetaald wordt als je verlof neemt en je het vakantiegeld in 1 keer uitbetaald wordt.
  • Geert Landsman

    1 jaar geleden
    Verlaag nu gewoon eens belastingen in de laagste schalen, is dat zo moeilijk voor deze overbetaalde lieden? Wordt eens wakker De Croo.
  • lode wijk

    1 jaar geleden
    De Croo zoekt nu net als zijn voorgangers een job in europa, omdat hij weet dat hij in 2024 niks van stemmen meer zal hebben.
  • Annick Aren

    1 jaar geleden
    Inderdaad, De Croo profileert zich zo graag in Europa, eigen land is niet meer belangrijk. Ze zoeken uiteindelijk allemaal een mooi dik betaald plaatsje in EU, geld scheppen zonder veel te moeten doen.