Minister Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Hilde Crevits (CD&V). © Wouter Van Vooren

Het plan-Crevits. Met deze vier maatregelen wil de minister wantoestanden in crèches aanpakken: “Vertrouwen van de ouders herstellen”

PolitiekEén dag na haar comeback uit ziekteverlof ligt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) al onder vuur voor de wantoestanden in twee Vlaamse kinderdagverblijven. “De slechte voorbeelden moeten eruit, dit soort situaties kunnen we missen als kiespijn”, zegt de minister. Welke vier speerpunten zitten in het plan-Crevits?

49 reacties

  • willy zachel

    1 jaar geleden
    Toch duidelijk dat daar allemaal totaal onbekwame waarschijnlijk via partij politiek benoemden top ambtenaren in het bestuur zitten ! Die partij politiek word de ondergang van België dat is ook duidelijk te zien in die vivaldi regering die compleet onwerkbaar is !
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    De topvrouw van opgroeien is niet verantwoordelijk, Crevits natuurlijk ook niet, ,zo gaat dat hier maar door.
  • Hans Geeraerd

    1 jaar geleden
    Geld om personeel aan te werven. Zowel inspecteurs als kinderverzorgsters. Allemaal goed en wel maar waar denkt Crevits die te vinden? Wie wil er vandaag nog een studie kinderverzorging starten voor een minimum loon aan een overdreven verantwoordelijkheid voor 8 kinderen tegelijkertijd. Idem voor inspecteurs, die minstens een bachelor orthopedagogie hebben.
  • Nic Willems

    1 jaar geleden
    Wat is er mis met de goede onthaalmoeder die met veel liefde naar enkele kindjes omkeek. Of een ouder die zelf voor het kind zorgt en een stapje terug doet voor enkele jaren? Een kind nemen is een grote verantwoordelijkheid en dat moet goed gepland worden. Nu lijkt het of er alleen maar slechte onthaalmogelijkheden zijn, maar er zijn bijzonder goede creches en onthaalmogelijkheden en daar hoor je nooit wat over
  • Raphaël Defour

    1 jaar geleden
    Denk dat de ouders ook een belangrijke rol hebben in de opvang van hun kinderen. Er moet een vertrouwensband zijn, en het goed gevoel omtrent de opvang van het eigen kind moet ook aanwezig zijn. Echt ik begrijp niet dat bepaalde recent aangeklaagde toestanden zo maar aan het goed gevoel omtrent de opvang van de peuters de ouders zijn ontgaan.