©  AFP

Kremlin ontkent Russische raketten in Polen: “Opzettelijke provocatie”

Het Russische ministerie van Defensie noemt de meldingen over Russische raketinslagen op Pools grondgebied een doelbewuste provocatie om de spanningen verder op te voeren. Volgens het ministerie werden dinsdag geen aanvallen gelanceerd op doelwitten in het grensgebied tussen Polen en Oekraïne.

debn

Het departement reageert op berichten dat een of twee Russische raketten op Pools grondgebied zouden zijn terechtgekomen, waarbij zeker twee mensen om het leven kwamen. Ondertussen melden Poolse media dat het mogelijk brokstukken waren van een Russische raket die door de Oekraïense strijdkrachten zou zijn geraakt.

LEES OOK. Experts na berichten over Russische raketten in Polen: “Dit kan de NAVO niet onbeantwoord laten”

Russische staatsmedia laten doorschemeren dat het in feite verdwaalde Oekraïense raketten waren die in Polen twee slachtoffers maakten. Persbureau Ria Novosti citeert een Russische ‘militaire expert’ die beweert dat Russische kruisraketten het Poolse grondgebied niet kunnen bereiken. “Maar Oekraïense S-300 raketten (luchtafweersysteem, red.) die abnormaal functioneren kunnen dat wel.”

Mykhailo Podolyak, adviseur van de Oekraïense president Zelensky noemt het voorval dan weer een ‘vermomd ongeluk’ van Rusland. “De aanvallen op Pools grondgebied waren geen ongeluk”, schrijft hij op Twitter. “Dit is wat er gebeurd wanneer kwaad ongestraft blijft.”

LEES OOK. Twee doden door Russische raketten in NAVO-lidstaat Polen: dit weten we al

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER