Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © HLN

ONZE OPINIE. “Hoe vaak horen we nog dit soort verhalen over de kinderopvang? De vaststelling is telkens: men had sneller kunnen ingrijpen”

“Alweer prijs in een crèche. Alweer gruwel. Erger dan je al las. Hoe vaak nog dit soort verhalen? Wat ligt er nog te stinken onder de nonchalance van de afgelopen jaren?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Want telkens is de vaststelling: ingrijpen kon sneller. Het label ‘Erkend door Kind en Gezin’ is geen kwaliteitslabel meer. Het vertrouwen is te grabbel gegooid. De weg is lang, een opkuis meer dan nodig.”

11 reacties

  • Wesley Kenis

    1 jaar geleden
    Het grootste probleem zijn de controleurs zelf...wie controleert hun? Ahja de zoveelste administratieve dienst..die meer spelletjes zit te spelen dan werken...
  • Martine Goudket

    1 jaar geleden
    Kan iedereen zomaar met kinderopvang starten?Zijn die mensen opgeleid ? Is er voldoende controle?ikzelf gruwel van hetgeen er nu gebeurd is!Zou men de wet niet beter aanpassen zodat enkel bekwame mensen die job kunnen doen?Wij als gediplomeerde kinderverzorgsters hebben een goede opleiding gehad en vele uren stage gevolgd,en het is meer dan kindjes graag zien en schattig vinden! Iets om over na te denken!gelukkig zijn er ook veel bekwame mensen in de kinderopvang bezig.
  • Philip De Moor

    1 jaar geleden
    Ik vind ook verplicht camera bewaking met records en dit online verplicht dat de ouders kunnen vanop afstand alles kunnen meevolgen en de nodige instanties kinderbescherming het kunnen meevolgen en alle records van de opname beelden bij kinderbescherming kan opgevolgd worden en laten registreren,En dit bij alle kinderdagverblijven
  • Guido De hornois

    1 jaar geleden
    Zolang er types rondlopen die een crèche runnen ten koste van alles pure winst willen maken blijft dit duren. Komt er nog bij dat sommige controles al lang op voorhand geweten zijn waardoor men voorzorgen kan nemen.
  • Jan Roelen

    1 jaar geleden
    Er moet eerst zo iets gebeuren voor ze alles serieus nemen. En zeker als ex-werkneemster! Stuur je kind en gezin langs met je zorgen is er niets aan de hand en krijg je zelf brieven van een advicaat voor laster en eerroof. Zelfs wordt er gelogen en klacht tegen jou ingediend terwijl het probleem bij de bazin ligt! Degoutant noem ik da! Maar je staat met je rug tege de muur en meer kan je niet doen!