Oud-burgemeester van Meise Jos Emmerechts

Ex-burgemeester en ex-schepen Meise verdacht van passieve omkoping: "Vergunningen toegekend in ruil voor vakantieverblijf" 

Voormalig burgemeester van Meise Jos Emmerechts (ex-LB+) wordt samen met oud-schepen Wim Verbeke (ex-LB+) en de zaakvoerder van een plantenkwekerij in Meise, verdacht van passieve omkoping. In ruil voor een vakantieverblijf zouden ze vergunningen hebben toegekend aan de lokale plantenkweker om zijn zaak uit te breiden. De drie ontkennen alle feiten.

De voormalige burgemeester, de oud-schepen en de plantenkweker worden verdacht van passieve omkoping. Volgens het parket van Halle-Vilvoorde zouden Emmerechts en Verbeke vergunningen hebben toegestaan voor de uitbreiding van een plantenkwekerij, in ruil voor een vakantieverblijf.

De drie ontkennen de feiten in alle toonaarden. Volgens de plantenkweker is er niets aan de hand. Hij zegt dat het gaat over een compleet uit de hand gelopen burenruzie die al vijftien jaar aansleept en met politieke afrekeningen. Bij elke aanvraag procedeerde een buur tot zover zelfs met burgerlijke partijstellingen met deze verwijzing naar correctionele rechtbank als gevolg. De buur wil er er zoveel mogelijk partijen bij betrekken om schade toe te brengen. 

Ex-schepen Verbeke reageert zeer verontwaardigd over de doorverwijzing naar de correctionele rechtbank. Ook oud-burgemeester Emmerechts spreekt over een politieke afrekening. Ze mogen zich verdedigen bij de rechter begin januari volgend jaar. 

Meest gelezen