Archieffoto ter illustratie

Berendrecht plant vandaag 170.000 tulpenbollen voor tulpenpluk in het voorjaar

Het Antwerpse district Berendrecht-Zandvliet-Lillo plant vandaag 170.000 tulpenbollen op een veld in Berendrecht. In het voorjaar zal er dan een zesde tulpenpluk georganiseerd worden. Daarmee wil het district een oude traditie in ere houden. Tot het midden van de vorige eeuw was de tulpenpluk in de polderdorpen een echte industrie. 

Om de 2 jaar organiseert het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo een tulpenpluk. Iedereen is dan welkom om zelf een bosje te plukken. Volgend voorjaar gebeurt dat voor de zesde keer. Daarom worden vandaag 170.000 tulpenbollen geplant op een veld in Berendrecht. Er zullen verschillende kleuren en soorten tulpen uitkomen. 

Wanneer de tulpenpluk zal plaatsvinden, is nog afwachten. "Dat zullen de weergoden bepalen", zegt districtsvoorzitter Carl Geeraerts (N-VA). "Meestal is het in de periode rond Pasen, in april, of einde maart al. Daar mikken we op. De telers kunnen dat meestal bepalen begin februari."

Om de tulpenbollen aan te kopen en te planten, betaalt het district 15.350 euro. Zo wil het district het erfgoed in ere houden. Tot het midden van de vorige eeuw was het kweken van tulpen een echte industrie in de Antwerpse polderdorpen. Om de oogst te vieren, was er ook kermis.

Meest gelezen