Radio2

Tientallen mensen in de rij in Deurne voor totale uitverkoop bij Makro

In alle vestigingen van supermarktketen Makro, die al een tijd in slechte financiële papieren zit, wordt vandaag een uitverkoop gehouden. Met het geld dat de uitverkoop zal opbrengen, zullen onder meer de lonen van het personeel worden betaald. Aan de vestiging in Deurne, stonden er vanmorgen vroeg al tientallen mensen aan te schuiven.

Rond zes uur vanmorgen, kwamen de eerste shoppers al aan bij de vestiging van Makro in Deurne. Om kwart over zeven stond er al een dertigtal mensen aan te schuiven, en de parking liep intussen al aardig vol.

De shoppers komen langs voor 20 procent korting op de non-food items. Voedsel wordt verkocht aan de normale prijs. Het gaat trouwens om een échte uitverkoop, de rekken zitten volledig vol. "Het zou fijn zijn als de Makro zou kunnen blijven", vertelt een van de bezoekers. "We komen hier regelmatig winkelen dus we zouden het wel missen." 

Ook de werknemers kwamen vanmorgen vroeg aan om de winkel te bemannen. Niemand van hen wilde reageren. 

Gisteren kwam het bericht dat er meerdere kandidaten zijn om de noodlijdende winkelketen Makro Belgium over te nemen. Vraag is ook of Makro en Metro apart dan wel samen zullen worden overgenomen. Maar dat is op dit moment nog niet beslist. 

Meest gelezen